El servei de lloguer gratuït de bicicletes de Ripollet torna a funcionar fins l'octubre

Font: Ajuntament de Ripollet

05/05/2019 - 18:43

El servei R-Bici consisteix en el lloguer de bicicletes velles reciclades, les quals han estat donades per la ciutadania. L'any 2018, durant el període de funcionament del R-Bici, es van donar d'alta un total de 583 usuaris i es van realitzar 1.497 préstecs.

Aquest dijous, 2 de maig, ha tornat a entrar en funcionament el servei de lloguer gratuït de bicicletes a Ripollet, l'R-Bici, que s'allargarà fins al 31 d'octubre. El mòdul de lloguer de bicicletes, ubicat al parc del riu Ripoll, just al costat de la via ciclable del marge esquerre del riu, restarà obert els dijous, divendres i dissabte, de 8.30 a 12 h i de 18 a 21 h. I els diumenges obrirà de 8.30 a 12 h i de 17.30 a 21 h. El mòdul està essent pintat per Sake ink, l'artista que ha fet el mural animalista a l'altre costat del vial.

El servei R-Bici consisteix en el lloguer de bicicletes velles reciclades, les quals han estat donades per la ciutadania. Les persones usuàries dipositen el seu document d'identificació i poden llogar gratuïtament una bicicleta per unes hores, recollint-la dins l'horari establert i retornant-la sempre abans de les 21 h.

Des de la seva posada en marxa, l'Ajuntament de Ripollet ha fet una crida a totes aquelles persones que tinguin bicicletes en desús o les seves peces, perquè les cedeixin al mòdul del R-bici, per tal de millorar el servei de préstec i fomentar la reutilització. Les bicicletes les mantenen i reparen les persones contractades per aquest servei, que també s'encarreguen dels treballs administratius que comporta aquesta prestació.

L'any 2018, durant el període de funcionament del R-Bici, es van donar d'alta un total de 583 usuaris i es van realitzar 1.497 préstecs. A més, el servei va rebre una puntuació mitjana d'un 8,2 en l'enquesta de satisfacció realitzada a les persones usuàries.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Article

Impuls de les vies verdes des de les administracions catalanes per fomentar la mobilitat sostenible

Article

BSM es proposa reduir un 40% els desplaçaments en vehicle motoritzat amb el Pla de Desplaçament d’Empresa

Butlletí