Els caramels de la Cavalcada dels Reis Mags de L'Ampolla tindran embolcalls sostenibles

Font: Aguaita.cat

23/12/2021 - 15:18

Es busca reduir els problemes que generen els embolcalls de plàstic cada any al clavegueram i disminuir la brutícia als carrers i places de la població.

Els caramels que es llençaran a la cavalcada dels Reis Mags d’Orient de l’Ampolla tindran embolcalls sostenibles. L’Equip de Govern de l’Ajuntament de l’Ampolla ha aprovat esta proposta de la Regidoria de Sostenibilitat i Medi Ambient del consistori municipal amb la qual es pretén promoure l’ús de dolços respectuosos amb el medi ambient, embolcallats amb paper biodegradable.

“Seguim treballant en el pla de compromís adquirit per cuidar el medi ambient del municipi. Per això, volem reduir la problemàtica amb l’entorn que generen els caramels que es llencen cada any durant la cavalcada dels Reigs Mags, que recorre gran part del nucli urbà de l’Ampolla”, explica Meritxell Faiges, regidora de Sostenibilitat i Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Ampolla.

Els caramels sostenibles estaran embolcallats amb un paper personalitzat amb el logotip de la marca L'Ampolla, Porta del Delta. Amb este canvi es busca reduir els problemes que generen els embolcalls de plàstic cada any al clavegueram i disminuir la brutícia als carrers i places de la població, els plàstics al medi ambient i els microplàstics que acaben al mar.

A més a més, de la mateixa manera que l’any passat, tots els caramels que es repartiran durant el seguici reial seran sense gluten. Així, els 145 quilograms que es llençaran seran totalment aptes per a celíacs.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix EbreL'Ampolla

Relacionats

Article

Durant l’any 2023, els pescadors catalans de les confraries de Tarragona, Barcelona i Girona van retirar del mar un volum de més de 120 mil litres de deixalles, l’equivalent a 18 camions cisterna d’aigua. Aquesta xifra representa la retirada de 50.000 litres més d’escombraries, set camions cisterna més, respecte de l’any 2022. L’increment de residus recollit respon a un increment de participació.

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Butlletí