Els horts socials de Montblanc fan balanç i obren una convocatòria per a nous hortolans

18/10/2017 - 10:32

L'Ajuntament de Montblanc, les entitats col·laboradores i hortolans van celebrar amb gran èxit la primera convocatòria del projecte Horts socials i ecològics de Montblanc, els horts que es troben situats darrere de l'estació de trens.

L’acte va ser presidit per l’alcalde de Montblanc, en Josep Andreu; el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Montblanc, en Joan Casellas; els tècnics de Xicoria; els voluntaris de Càritas i el treballador social de l’Ajuntament de Montblanc. L'acte va constar d'un parlament on es va exposar la trajectòria del projecte, amb uns inicis molt marcats per la crisi econòmica, però que tenen un present esperançador. A més, es va lliurar a tots els participants del projecte un diploma per participar. L'acte va acabar amb un berenar ofert per l'associació Xicòria i viandes aportades pels propis hortolans.

Cal destacar que gràcies al gran èxit que ha tingut el projecte, s'ha decidit organitzar la sortida dels actuals i tirar endavant una segona convocatòria per formar nous hortolans en tècniques sostenibles. Els nous hortolans entraran en funcionament properament, mentre que els hortolans que han finalitzat aniran a parcel·les del municipi que s'hagin cedit per part dels particulars i que conrearan de forma autònoma i respectuosa amb el medi ambient. És important remarcar que ja són diversos els propietaris que han cedit espais pels hortolans, però si encara hi ha finques agrícoles amb possibilitat d'aigua que ara estan en desús, els propietaris es poden posar en contacte amb l'ajuntament per iniciar un contacte beneficiós per totes dues parts.


 

Categories: 
Municipis: 
Conca de BarberàMontblanc
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Article

Un estudi de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA) avalua els beneficis d’omplir les ciutats d’horts urbans.

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Butlletí