Els valors culturals i espirituals dels arbres mediterranis

Redacció
19/09/2011 - 00:00

Només queden 14 dies per poder participar en l'edició del llibre: Els valors culturals i espirituals dels arbres mediterranis, una iniciativa de mecenatge particular de Josep Gordi Serrat, professor de Geografia de la Universitat de Girona, de la que Sostenible.cat ha volgut fer-se ressó tant pel seu interès cultural com per la repercussió a la xarxa.

De fet, pràcticament ja s'han aconseguit els diners, manquen poc més de 200 euros per 2.000 euros, per editar 200 exemplars de Els valors culturals i espirituals dels arbres mediterranis. Aquesta publicació pretén omplir un buit en l'oferta editorial, ja que si bé podem trobar molta informació sobre les diferents espècies forestals o la seva distribució en arees geografiques concretes no existeixen publicacions que profunditzen en els valors culturals que atresoren els arbres mediterranis. L'obra per tant relaciona natura amb cultura, a través d'un discurs que expliqui al llarg de la història, quins són els valors i la simbologia que han anat atresorant els arbres mediterranis.

Les diferents aportacions donen dret a aconseguir un llibre (20 euros) aconseguir un llibre més una visita a Riells del Montseny on Jaume Calsapeu i Josep Gori parlaran al peu de diferents arbres de simbologies, històries i relats (50 euros) i una tercera modalitat pensada per entitats (300 euros) que dona dret a una conferència sobre els valors culturals i espirituals dels arbres mediterranis i 10 llibres
Cal destacar que aquest és també un llibre solidari, ja que la totalitat dels drets d'autor aniran per l'ONG Sol Solidari i per un projecte per permetrà reduir la desforestació a Etiòpia. El projecte a recolzar és la introducció de forns solars i altres tecnologies d'estalvi de llenya al voltant del bosc sagrat de Yimrihane (North Wollo, Etiòpia).
Teniu més informació aquí

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Terrassa se suma a la crida d'Eurocities per treballar per una cultura més sostenible i més inclusiva

Article

Més de 16.500 persones han participat en projectes educatius del programa Aprenem a la Xarxa

Article

La cotxera d’autobusos que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) té al Triangle Ferroviari, al districte de Sant Andreu, serà la primera instal·lació d’aquest tipus totalment elèctrica que hi haurà a Barcelona. La cotxera s’està transformant des del 2020 per adaptar-se a l’increment de busos elèctrics de la flota de TMB, uns treballs que acabaran l’any 2026, quan tots els espais per aparcar vehicles en aquestes instal·lacions estaran equipats amb un punt de recàrrega.

Butlletí