En Bici Sense Edat és un projecte innovador que vol retornar la capacitat d’anar amb bicicleta a la gent gran mitjançant un tricicle de transport de persones. Tot gràcies a la utilització d’un rickshaw especialment condicionat i a la participació dels conductors voluntaris.
L’aliança de Biciclot i Vanapedal, aposta per un projecte que fomenta el diàleg intergeneracional i retorna a la gent gran la possibilitat de moure’s pel paisatge urbà mentre la brisa els acarona els cabells: En Bici sense edat.
Aquesta iniciativa arriba a Barcelona després d’estar-se desenvolupant amb èxit a Donosti i moltes altres ciutats del món. La gent gran té l’oportunitat de participar-hi de forma gratuïta durant la prova pilot que es durà a terme als mesos d’octubre, novembre i desembre de 2016.
L’acte d’inauguració es portarà a terme el dijous 20 d’octubre, a les 17:30 h, al Parc del Clot. A l’acte, hi assitirà Ole Kassow, fundador del projecte a Copenhagen el 2012.
Si et crida el voluntariat, les entitats que tiren endavant aquesta iniciativa ofereixen la formació de manera gratuïta perquè aprenguis a conduir els rickshaws i puguis acompanyar a gent gran, amb mobilitat reduïda, a fer un volt per la ciutat. Aquest diàleg intergeneracional de ben segur que serà enriquidor per ambdues parts.
L'origen
En Bici Sense Edat és una iniciativa senzilla però innovadora, impulsada en 2012 per Ole Kassow, a Copenhage: Cycling Without Age.
L’idea que origina el projecte és simplement la de retornar la capacitat d’anar amb bicicleta a la gent gran, tenint en compte les dificultats de mobilitat d’aquest col·lectiu.
L’Ole va trobar la resposta en l’ús dels rickshaws, un tipus de bicicleta amb el qual no solament podia oferir a la gent gran la possibilitat de tornar a anar en bicicleta, sinó a més, d’establir una connexió inter generacional entre el ciclista i el passatger.
L’experiència des dels seus començaments va ser tan enriquidora per ambdues parts (el conductor del rickshaw i el passatger) que al cap de poc temps va començar a créixer amb ajuda de l’ajuntament i d’un ampli grup de voluntaris.
Avui dia el projecte s’ha estès per tota Dinamarca, així com a la resta del món.