Especialistes per combatre la pobresa energètica al Maresme

Font: Diputació de Barcelona

15/11/2018 - 10:32

El Maresme comptarà per primera vegada amb professionals formades com a agents energètics, un perfil de suport ciutadà especialitzat en la identificació i gestió de la pobresa energètica desenvolupat a través del projecte europeu ASSIST, del programa H2020. Aquesta acció és possible gràcies a la col·laboració entre Ecoserveis, la Diputació i el Consell Comarcal del Maresme en el marc del projecte ASSIST.

El projecte proposa la creació d’una xarxa d’assessoria domiciliària per a l’abordatge simultani dels aspectes tècnics i socials relacionats amb aquesta problemàtica.

L’associació Ecoserveis és l’encarregada de coordinar aquest entrenament a través d’un curs de 40 hores. En acabar la fase formativa, les professionals posaran en pràctica els coneixements adquirits per a donar suport a la ciutadania, ajudant-la a ampliar els seus coneixements i optimitzar els seus hàbits d’ús de l’energia i a millorar l’eficiència energètica de les seves llars. Es preveu que aquesta fase continuï fins a desembre de 2018. 

El projecte pretén ampliar el coneixement sobre la vulnerabilitat i la pobresa energètica a Europa, per a facilitar el disseny de polítiques a tots els nivells i promoure la participació directa de les persones usuàries dins del mercat energètic.

El consorci del projecte està integrat per 11 organitzacions de 6 països (Itàlia, Espanya, Regne Unit, Finlàndia, Polònia i Bèlgica) i una associació europea.

Per a més informació es pot consultar la web del projecte


 

Categories: 

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Butlletí