Exposició: Per una alimentació sostenible. Actuem!

Exposició: Per una alimentació sostenible. Actuem!

18/11/2021 - 13:41

Per una alimentació sostenible. Actuem! és una exposició itinerant que recorre els districtes de la ciutat de Barcelona per parlar sobre l’alimentació sostenible i de proximitat. Arriba als voltants dels mercats municipals dins d’un contenidor de transport i roman a cada localització una setmana, des de mitjan octubre fins a principis del 2022. L’objectiu és acostar a la ciutadania les qüestions que es plantegen enguany en el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible.


Preguntes i propostes

Què mengem? Per què mengem com mengem? Per què és important tenir una dieta saludable i amb productes de proximitat? Són preguntes que amb el tràfec de la vida quotidiana sovint oblidem de fer-nos. I si ens les fem, acostumem a fixar-nos només en la nostra salut, però no tenim en compte la salut del planeta o l’economia local, la pagesia i la ramaderia del nostre entorn. I és que el que consumim afecta directament no només el nostre organisme sinó també el planeta i la societat. Aquesta exposició vol explicar d’una manera senzilla tota la complexitat que acompanya el sistema alimentari.

Comença amb una part descriptiva, amb dades sobre la manera com ens alimentem, i continua amb una part més interpretativa, amb les raons per les quals és necessari canviar alguns d’aquests hàbits i polítiques. A la part central de l’exposició, en un gran diorama, es presenten una multitud de projectes públics, iniciatives privades i moviments socials que a hores d’ara ja han pres el camí del canvi. 


Debats, tallers i festa

Paral·lelament, està concebuda perquè hi participin la gent i les entitats. A banda de recollir les opinions, les actituds i les propostes de les persones que visitin l’exposició, durant cada una de les setmanes que el contenidor romandrà als diferents districtes i municipis es duran a terme un seguit d’activitats escolars i familiars de sensibilització sobre l’alimentació sostenible. Debats, tallers per a adults, joves i infants. I per descomptat, cada dissabte, un acte festiu.

Podeu consultar aquí el calendari de dates i llocs.


 

Relacionats

Notícia

El document és el punt de partida per definir el pla d’acció per promoure la transició ecològica a la ciutat. La diagnosi constata que la compra directa a productors ha augmentat en un 7% durant els darrers i que la majoria de pagesos de Manresa entraran en edat de jubilació els propers 10 anys, entre altres aspectes.

Article

El Centre d’Estudis del Mar de Sitges és un equipament d’educació ambiental que divulga i conserva els valors dels ecosistemes marins.

Butlletí