Exposició: Per una alimentació sostenible. Actuem!

Exposició: Per una alimentació sostenible. Actuem!

18/11/2021 - 13:41

Per una alimentació sostenible. Actuem! és una exposició itinerant que recorre els districtes de la ciutat de Barcelona per parlar sobre l’alimentació sostenible i de proximitat. Arriba als voltants dels mercats municipals dins d’un contenidor de transport i roman a cada localització una setmana, des de mitjan octubre fins a principis del 2022. L’objectiu és acostar a la ciutadania les qüestions que es plantegen enguany en el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible.


Preguntes i propostes

Què mengem? Per què mengem com mengem? Per què és important tenir una dieta saludable i amb productes de proximitat? Són preguntes que amb el tràfec de la vida quotidiana sovint oblidem de fer-nos. I si ens les fem, acostumem a fixar-nos només en la nostra salut, però no tenim en compte la salut del planeta o l’economia local, la pagesia i la ramaderia del nostre entorn. I és que el que consumim afecta directament no només el nostre organisme sinó també el planeta i la societat. Aquesta exposició vol explicar d’una manera senzilla tota la complexitat que acompanya el sistema alimentari.

Comença amb una part descriptiva, amb dades sobre la manera com ens alimentem, i continua amb una part més interpretativa, amb les raons per les quals és necessari canviar alguns d’aquests hàbits i polítiques. A la part central de l’exposició, en un gran diorama, es presenten una multitud de projectes públics, iniciatives privades i moviments socials que a hores d’ara ja han pres el camí del canvi. 


Debats, tallers i festa

Paral·lelament, està concebuda perquè hi participin la gent i les entitats. A banda de recollir les opinions, les actituds i les propostes de les persones que visitin l’exposició, durant cada una de les setmanes que el contenidor romandrà als diferents districtes i municipis es duran a terme un seguit d’activitats escolars i familiars de sensibilització sobre l’alimentació sostenible. Debats, tallers per a adults, joves i infants. I per descomptat, cada dissabte, un acte festiu.

Podeu consultar aquí el calendari de dates i llocs.


 

Relacionats

Article

Barcelona va acollir el 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà entre el 19 i el 21 d’octubre.

Article

 

Ramaderes de Catalunya és una la xarxa de 60 pastores, de dones ramaderes, que volen reivindicar la ramaderia extensiva, la sobirania alimentària i el respecte al medi ambient. S'uneixen també per lluitar contra la discriminació que pateixen per ser dones en un treball culturalment associat al gènere masculí.

Article

Recentment s'ha posat en marxa l’hort del Mercat de la Vall d'Hebron - Teixonera, un projecte municipal gestionat per la cooperativa Tarpuna.

Butlletí