Fitxes de bones pràctiques per a la gestió forestal postincendi

05/09/2016 - 13:42

En el marc del projecte Anifog, de la Universitat de Girona, s’han publicat recentment unes fitxes de bones pràctiques per a la gestió forestal postincendi.

En aquestes fitxes es recullen les recomanacions per a mitigar o evitar els impactes negatius de les podes de recuperació als boscos mediterranis. Són una guia pràctica tant per als gestors com per als treballadors forestals que vulguin conservar la biodiversitat i els serveis ecosistèmics dels boscos.

 

 

El document inclou una eina per a la selecció de les recomanacions segons quatre grans objectius de gestió en forma de diagrames de flux.

Pel que fa a les recomanacions, aquestes aborden la regeneració de la coberta vegetal, la reducció de l’erosió, la conservació de la fertilitat del sòl, la conservació de la fauna, la reducció del risc d’incendi posterior i la conservació de la qualitat dels hàbitats fluvials i de ribera.

La publicació s’estructura en vuit fitxes dividides segons els elements del medi que poden rebre un impacte degut a la poda de recuperació: paisatge, coberta vegetal, erosió del sòl, fertilitat del sòl, fauna invertebrada, fauna vertebrada, risc d’incendi posterior i hàbitats fluvials.


Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La tecnologia emprada es basa en la injecció de CO2, un gas innocu, molt efectiu i que preserva la qualitat de les aigües freàtiques

Article

Vídeo resum del Gran Dinar d'Aprofitament a Girona, 2024. Mes de 60 voluntaris col·laboren a recuperar més de 500 kg d'aliments.

Article

Arrenca el projecte d’Interseccions “L’escola transforma, energia per a tothom” a El Prat de Llobregat. Es connectaran els coneixements dels infants amb les oportunitats que ofereix la ciutat en matèria energètica per potenciar un aprenentatge significatiu vinculat a l’entorn.

Butlletí