Foc al bosc, l'aplicació per conscienciar de les conseqüències dels incendis forestals

Font: ICGC i NacióDigital

31/08/2018 - 11:58

Facilita la visualització de la distribució i abast territorial dels focs que ha patit el Catalunya els últims 30 anys i veure l'evolució posterior de l'àrea afectada

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha impulsat una aplicació web que permet consultar l'històric d'incendis de Catalunya entre els anys 1986 i 2017. S'anomena Foc al Bosc facilita la visualització de la distribució i abast territorials dels incendis que ha patit el país en els últims 30 anys i veure l'evolució posterior de l'àrea afectada. 

Ara que comença la campanya d’incendis amb la pujada de les temperatures de l’estiu, des de l’ICGC es vol contribuir amb aquesta eina a la conscienciació dels ciutadans i posar en valor la feina que propietaris, bombers, ADFs i altres implicats realitzen en la preservació dels boscos catalans. Aquesta aplicació permet prendre consciència de la magnitud i conseqüències dels incendis i de la lenta recuperació del bosc.

A nivell general de Catalunya, l’eina permet visualitzar la distribució i abast territorial de cada incendi. Podem veure tots els del període 1986-2017 o focalitzar-nos només en un any determinat, clicant sobre les fletxes. En passar el cursor sobre un incendi l’eina ens mostra la data i el nom del municipi on es va originar i també la superfície afectada.

Les dades d’origen corresponen al conjunt de dades de la base cartogràfica d'incendis forestals que el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació posa a disposició per a la seva reutilització mitjançant el portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya.


 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Estimada Collserola és un llibre de Raúl Deamo per Barcelona Carnet de Voyage.

Article

La "Guia pràctica dels acords de custòdia del territori. Marc teòric i opcions jurídiques a Catalunya" vol aportar una visió general de la custòdia del territori i de com funcionen les diverses opcions jurídiques per formalitzar acords de custòdia, el principal instrument per desplegar aquesta estratègia de conservació de la natura.

Article

Una película presentada al darrer festival FICMA.

Butlletí