Gavà obté el segell Reduzco de l’ Oficina Espanyola contra el Canvi Climàtic

Font: Rosa Yélamos- El bruguers digital

27/03/2019 - 11:30

La certificació acredita el compromís de l’Ajuntament en la lluita contra el canvi climàtic, amb una reducció de prop del 30% de les emissions de gasos hivernacle

L’Ajuntament de Gavà, en compliment del seu compromís per reduir les emissions de CO2, ha aconseguit el segell Reduzco, que atorga l’Oficina Espanyola del Canvi Climàtic, dins del procés de registre de petjada de carboni, compensació i altres projectes d’absorció de CO2 creat pel Ministeri per a la Transició Ecològica. Aquesta acreditació s’afegeix a l’anterior segell Calculo, que des de fa 4 anys i de manera consecutiva certifica el registre de l’Ajuntament al programa estatal.

Amb la seva adhesió al programa, la qual és voluntària, l’any 2014 l’Ajuntament es va comprometre a elaborar un inventari d’emissions de gasos hivernacle en tots els edificis, instal·lacions i flota de vehicle municipals i va definir un pla per reduir-les. Fruit d’aquest treball, s’ha certificat una reducció del 27,15 de la intensitat d’emissions en el trienni 2015-2017 respecte als tres exercicis anteriors.

Amb el segell Reduzco, Gavà fa un pas endavant en la consecució dels tres nivells que estableix el registre estatal: Calculo, Reduzco i Compenso. La tercera categoria reconeix la compensació de les emissions per fixació del CO2 mitjançant projectes d’embornals agroforestals.

El Ministeri lliura aquest segell en funció de les dades que consten en el registre de petjada de carboni. El segell està reservat a les institucions públiques i privades que han enregistrat   la   seva   petjada   de   carboni   un   mínim   de   quatre   anys,   i   que   a   més   aconsegueixen una reducció mitjana d’emissions totals en aquest període.

El segell Reduzco té un doble objectiu. Per una banda, facilita a les organitzacions demostrar la seva participació en el registre i, de l’altra, permet reflectir el grau d’esforç que fan en la lluita contra el canvi climàtic.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

Deu escoles de Vilanova i la Geltrú disposen d'estacions meteorològiques per mesurar i prendre consciència del canvi climàtic. S'han lliurat en el marc de l'escola de formació sobre adaptació climàtica del projecte SCORE.

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Butlletí