Gestió de serveis ambientals municipals

23/11/2017 - 16:07

La Diputació de Barcelona ha editat el llibre "Gestió de serveis ambientals municipals", una publicació que planteja el debat sobre la internalització dels serveis municipals que els ajunta­ments presten de forma externalitzada, un procés més conegut en el sector com a remu­nicipalització. A partir de diverses experiències, el llibre planteja un ampli ventall de possibilitats i disjuntives de gestió dels serveis ambientals, des de la pública a la privada.

La publicació, editada dins la Col·lecció Eines - Sèrie Medi Ambient 24  de la Gerència de Serveis de Medi Ambient, aborda diferents aspectes jurídics, municipals i socials sobre el concepte de remunicipalització dels serveis públics en formes de gestió directa i indirecta, i incorpora valuoses reflexions, basades en casos reals, en diversos àmbits de gestió, com ara els serveis de recollida de residus i neteja, les flotes de transport públic, o el verd urbà.

El debat sobre la remunicipalització de serveis municipals parteix d’unes arrels polítiques i ideològiques a partir d’un discurs sobre l’aportació de valor públic per part de l’Administració o sobre la polèmica de l’eficiència de la despesa o el control de la qualitat en la gestió d’aquests serveis com elements a tenir en compte.

La publicació, que té versions castellana i anglesa, pretén aportar idees i orientació, des de la visió dels experts i des de les experiències que s’estan aplicant al territori, amb l’objectiu que sigui de de la màxima utilitat per a tots els professionals que treballen des de l’àmbit dels ens locals.


 

Relacionats

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Article


La Diputació de Barcelona ha presentat un mapa dels equipaments d’educació ambiental públics de la província de Barcelona, aprofitant la celebració el Dia Mundial de l'Educació Ambiental el 26 de gener. La Diputació en gestiona una tercera part.

Article

 

Descobreix què pots fer en el teu dia a dia per reduir els plàstics innecessaris que contaminen els ecosistemes i malmeten la teva salut.

Butlletí