El projecte EMAS Let's play! és un projecte d'innovació i digitalització en els processos d'implicació i sensibilització ambiental dels treballadors i treballadores d'organitzacions EMAS a Catalunya.
Les quatre propostes dels Pressupostos Participatius de Martorell que enguany han estat escollides per la ciutadania són la realització d’un estudi per millorar la gestió de les zones verdes i l’arbrat del municipi; la dinamització del passeig de Catalunya amb la creació d'un parc infantil amb objectes tecnològics gegants; la instal·lació de plaques fotovoltaiques en edificis municipals; i la creació d’un parc amb jocs originals.
La Diputació de Barcelona ha editat el llibre "Gestió de serveis ambientals municipals", una publicació que planteja el debat sobre la internalització dels serveis municipals que els ajuntaments presten de forma externalitzada, un procés més conegut en el sector com a remunicipalització. A partir de diverses experiències, el llibre planteja un ampli ventall de possibilitats i disjuntives de gestió dels serveis ambientals, des de la pública a la privada.
Reportatge sobre el procés de reconversió ecològica del Monestir de Santa Maria de Poblet
El Reial Monestir de Santa Maria de Poblet, fundat l’any 1150 al peu de les muntanyes de Prades, és un dels conjunts monàstics més importants d’Europa. Al 2006 va iniciar un procés de reconversió ecològica, després d’una presa de consciència de la comunitat, que els va portar a lligar el respecte al medi ambient i la voluntat de ser autosuficients amb l’arrel de la seva tradició espiritual. Això l’ha convertit en un referent internacional.
El Circuit de Barcelona-Catalunya ha obtingut el certificat ISO 14001 amb la nova versió del 2015, després de passar l’auditoria externa d’acreditació per part de la Cambra de Barcelona, el que converteix el traçat català en el primer del món en aconseguir-ho.
L’Espai Marfà s’ha convertit en el primer equipament escènic i musical de les comarques gironines que obté el distintiu de garantia de qualitat ambiental. Aquest reconeixement l’atorga el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per posar en valor l’ecoeficiència i la sostenibilitat ambiental dels espais culturals del país. Anteriorment l’havien obtingut l’Ecomuseu- Farinera de Castelló d’Empúries i el Museu del Suro de Palafrugell, tots dos en la categoria de museus.