Granollers adoptarà diverses mesures per afavorir una mobilitat més sostenible i segura, després del confinament

Font: Ajuntament de Granollers

14/06/2020 - 16:24
Imatge del carril per a bicicletes que és previst habilitar al pg. de la Ribera

Imatge del carril per a bicicletes que és previst habilitar al pg. de la Ribera

Granollers adoptarà diverses propostes, a curt i i mitjà termini, per millorar la mobilitat després del confinament produït pel Covid-19. La intenció d'aquestes actuacions és pacificar el trànsit, en un context en què s'incrementarà l'ús del vehicle privat i es mantindrà reduïda la capacitat del transport públic a causa de les normativa sanitària. Alhora, es fa necessari implantar mesures que garanteixin la distància social a la via pública com facilitar la mobilitat a peu i bicicleta, la manera més eficient de desplaçar-se per a trajectes entre 1 i 7 km que s'acostumen a fer en àmbits urbans.

Per aquest motiu les principals mesures que s'adoptaran són:

 1. Convertir Granollers en ciutat 30

Aquesta actuació, ja inclosa en el PAM, avança l'execució per garantir la circulació en bicicleta i Vehicles de Mobilitat Personal (patinets elèctrics...) en tots els carrers de la ciutat. Només seran una excepció les carreteres interurbanes (ronda Sud i carretera del Masnou) i els accessos a les zones industrials. Els espais ja pacificats prèviament mantindran les limitacions de 20 km/h i de 10 km/h a l'illa de vianants. Els beneficis d'aquesta mesura són diversos: reducció de la contaminació acústica i atmosfèrica, millora de la seguretat viària, etc. Per convertir Granollers en ciutat 30 caldrà modificar l'Ordenança de Circulació, però mentrestant serà efectiva mitjançant un decret d'Alcaldia.

2. Senyalització per a vianants de circular per la dreta. Es senyalitzarà, allà on es detecti la necessitat, la recomanació de circular per la dreta per part dels vianants, en carrers de voreres d’amplada superior a 4 metres i fer-ho progressivament a altres carrers amb una elevada presència de vianants. També es farà en itineraris de lleure com el passeig Fluvial.

3. Habilitar un carril bici al pg. de la Ribera. Es tracta de garantir la continuïtat del carril bici al marge dret del riu Congost que procedeix de la Garriga. Per això s'ocuparà un carril de circulació del pg. de la Ribera en sentit nord o Canovelles, des de la finalització de la vorera bici existent fins a la rotonda de Ramon Llull. Es proposa una actuació de pintura i delimitació amb amb tanques, amb la possibilitat de fer més endavant un projecte d'obra.

4. Circulació en bicicleta pel c. Esteve Terrades, entre pl. Serrat i Bonastre i el c. Vicenç Albarranch. De les diverses opcions estudiades s'ha optat per habilitar un cordó d’aparcament a cada costat de la via suprimint un carril de circulació per sentit. Amb aquesta actuació es millora l'ordenació de la circulació, es permet habilitar aparcament en una zona d'elevada demanda, es permet millorar la ubicació dels contenidors, que actualment són a la vorera, i així disposar de més espai per a vianants i ciclistes. Les bicicletes podrien circular per la calçada (ciutat 30) o per la vorera oest ja que té més 5 metres d'amplada.

5. Pacificar alguns carrers a 20 km/h per afavorir que els vianants puguin circular per la calçada. Es proposa la possibilitat de col·locar el senyal de carrer residencial a carrers on es detecti una elevada presència de vianants circulant per la calçada. Aquesta senyalització implica que els vianants poden fer servir tota la zona de circulació, sense molestar als conductors/es i que la velocitat màxima no pot excedir els 20 km/h.

6. Prohibir l'estacionament de motos a la vorera per garantir més espai per als vianants. Amb la intenció de facilitar la mobilitat a peu i garantir el màxim espai possible en les voreres existents

7. Tallar la circulació del passeig Fluvial els diumenges i valorar ampliar a altres dies en funció de la demanda

Es proposa tallar al trànsit els diumenges el pg. Fluvial des del carrer Joan Camps i Giró fins a la rotonda del carrer Camp de les Moreres, per la seva elevada presència de vianants o de ciutadania que practica esport, mantenint l'accés a la bossa d'aparcament existent al Parc del Congost. 

Totes aquestes propostes s'han treballat amb la resta de grups municipals a la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat. Algunes d'aquestes propostes s'han treballat amb Granollers Pedala i altres aportacions ciutadanes. L'Ajuntament donarà a conèixer totes aquestes mesures que vol implantar a la vegada que es seguirà avançant amb el desenvolupament del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.


 

 

 

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El projecte de ZBE de Granollers té com a objectiu reduir la contaminació ambiental i preservar i millorar la qualitat de l'aire, la salut pública i la qualitat de vida a la ciutat

Notícia

Els vehicles que sí que tenen qualsevol etiqueta ambiental (B, C, ECO i 0) no tenen limitacions.

Article



Els primers avis ja han començat a pujar al tricicle adaptat del projecte ‘En bici sense edat’ que els porta a fer un passeig per Vilanova i la Geltrú.

Butlletí