GreenMat: Un vestit vegetal per la ciutat

13/06/2011 - 00:00

Què sóc? Les mantes GreenMat som catifes de sèdum (‘tepes' en llenguatge especialitzat), de més de 8 varietats diferents, ja crescut i implantat a una manta vegetal que serveix per la construcció de cobertes verdes extensives de baix manteniment. La seva col·locació és fàcil, ràpida i amb una cobertura instantània de més del 80% de la superfície.

Durabilitat, resistència a les inclemències, estalvi energètic, millora de l'impacte visual, fàcil instal·lació o poc manteniment són només algunes de les característiques que tenyeixen de verd els sostres de moltes edificacions.

La seva resistència, adaptació, lleugeresa i versatilitat també la fan òptima per rotondes, passos de tramvies, mitjanes, vorals de carrers, etc. ja que no requereixen de segues, regs intensius ni aportacions constants de fertilitzants. Per això arquitectes, paisatgistes, enginyers i empreses constructores s'interessen tant per aquests producte.

En quina/es fase/s sóc més sostenible? Perquè?
- Fabricació:
produïda 100% amb elements vegetals: manta de coco, barreja de substrat GreenMat i de 4 a 8 varietats de sèdum.

- Eliminació: 100% biodegradable

Però... S'ha de tenir present que si plou o neva, el substrat i la manta retindrà l'aigua i això pot fer incrementar notablement el pes de la coberta. Per aquest motiu, un arquitecte o un enginyer ha de supervisar i determinar la resistència de l'estructura de la coberta abans de fer la instal·lació.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Diputació de Barcelona posa a l'abast de tothom una plataforma per a la visualització d’un sistema d’indicadors multidimensional en clau d’Agenda 2030 sobre la realitat econòmica, social i ambiental dels municipis de la província de Barcelona. El Visor 2030 permet fer una anàlisi interactiva des de diferents punts de vista: per municipis, per comarques, per trams de població, per ODS o per indicador. 

Article

Els punts de recàrrega domèstica, la base per a la generalització de la mobilitat elèctrica a Catalunya. Dos informes elaborats per l’ICAEN constaten la necessitat d’impulsar els punts de recàrrega de baixa potència.​

Article

El TERMCAT publica la Terminologia de la sequera, un recull terminològic que agrupa en un sol recurs termes de diverses àrees que tenen com a denominador comú el fet que es fan servir en textos especialitzats i de divulgació dedicats a analitzar el fenomen de la sequera des dels diversos punts de vista possibles, i a identificar les mesures que es poden implantar per a fer-hi front.

Butlletí