Guia contra la contaminació acústica

08/12/2002 - 00:00

L'Ajuntament de Barcelona té a disposició de tots els ciutadans una completa guia que tracta la realitat de la contaminació acústica des de diferents vessants. Aquest document, editat recentment com a part del Programa Marc per a la Minoració del Soroll a Barcelona, no es limita a 'retratar' el brogit diari a la ciutat, sinó que sobretot aporta consells, solucions i alternatives per aconseguir una ciutat més sostenible, també des del punt de vista del soroll. De forma amena, i amb moltes peces gràfiques, aquesta Guia d'Educació Ambiental comença tractant la percepció del so des d'un punt de vista físic i cultural. Tot plegat amb l'objectiu que entenguem el problema de la contaminació acústica com un tot complex i que, com a tal, ens involucra a tots. A la guia s'hi repassen les principals fonts de soroll, les queixes dels ciutadans i fins i tot s'aporta un mapa del soroll a Barcelona. Dèiem, però, que el que fa aquesta publicació, que es pot adquirir gratuïtament a la plana web de l'Ajuntament en format pdf, és mirar al futur. I així, en l'àmbit de l'acció s'enumeren les iniciatives municipals per combatre el soroll excessiu i les sortides que té el ciutadà per mirar de reduir la contaminació acústica generada per ell mateix.

Relacionats

Article
Gerald Durrell

Convertida ja en un clàssic universal,  La meva família i altres animals narra les peripècies d'una família insòlita, desbaratada i molt poc convencional que decideix abandonar la grisa i plujosa Anglaterra per instal·lar-se a l'assolellada i paradisíaca illa grega de Corfú.

Article
Jordi Ballart

«Vuit graus és la temperatura de l’aigua més freda en què he nedat mai. No és cap proesa, si considerem que hi ha persones que neden en aigües polars a gairebé zero graus. A còpia d’anar gairebé cada cap de setmana de desembre a març a fer un bany a la platja, el meu cos s’ha anat adaptant a les temperatures marines d’hivern. Per què ho faig? Aquesta és la pregunta que intenta respondre aquest llibre».

Article
Jaume Terradas

De l’ofensiva contra la natura a un canvi de vida global

Butlletí