Guia 'Espais naturals, fonts i miradors'

Presentada la ruta de miradors de Santa Coloma de Gramenet
13/06/2022 - 20:03

Amb aquesta guia 'Espais naturals, fonts i miradors' es mostren un conjunt de punts sorprenents, amb unes vistes fabuloses, al Parc de la Serralada de Marina, a l'interior del recinte de Torribera i a altres espais destacats de la ciutat, panoràmiques de Santa Coloma i alhora de la Serralada Prelitoral, el Maresme, el Vallès i Collserola.
 

També ens ofereix una oportunitat de redescobrir la Santa Coloma verda, l'eix que s'estén des del Parc Fluvial del Besòs que connecta amb el Parc Metropolità de Can Zam i culmina amb la Serralada de la Marina i els seus espais naturals, tant com les seves zones de trànsit serpentejant pels barris que són a tocar.

A la seva intervenció, l'alcaldessa, Núria Parlon ha destacat:  Presentem aquesta guia amb l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni natural existent entre les zones de transició de la ciutat i la Serralada de Marina. Molts d'ells són miradors privilegiats. També aquesta guia contempla les fonts, totes entorn de la Serralada i que esdevé un seguit de rutes per fer en família, amb les escoles, per gaudir d'aquest entorn privilegiat que té Santa Coloma de Gramenet. 

La guia localitza els diferents espais naturals amb mirador, els dotats amb zona de pícnic i aquelles fonts que s'hi troben. Tot amb una breu descripció sota la imatge de cadascun dels espais. Catorze punts d'uns espais dignificats, en un esforç d'integració del paisatge amb l'urbanisme existent com a una eina més de millora dels barris així com la reivindicació d'una ruta d'esbarjo, passejada o senderisme ben conegut pels aficionats de dintre i fora de Santa Coloma, amb una mirada oberta i privilegiada de l'entorn.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins del Pla d'Acció Municipal (PAM), a l'eix dedicat a 'Ciutats i comunitats sostenibles', i alhora forma part del conjunt d'accions de promoció de la ciutat amb l'objectiu de consolidar Santa Coloma de Gramenet com un destí turístic metropolità. És una nova oportunitat de continuar avançant en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per l'Organització de les Nacions Unides (ONU).


 

Municipis: 
BarcelonèsSanta Coloma de Gramenet
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Un mural didàctic recorrerà el Parc Fluvial del Besòs com a recurs educatiu del projecte de renaturalització.

Per commemorar el Dia del Medi Ambient, aquest diumenge 5 s'ha presentat el projecte d'EcoAula Visual, un primer pas del programa educatiu i de ciència ciutadana que es desenvoluparà a la nostra ciutat en el marc de la Renaturalització del Riu Besòs.

Notícia
Imatge de la presentació de la campanya 2021

Imatge de la presentació de la campanya 2021

Dilluns 21 de novembre es farà al Mercat Sagarra de Santa Coloma de Gramenet un primer recordatori de la necessitat de reduir els usos dels envasos de plàstic.

Article
29a edició del Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient

La 29° edició de SUNCINE, el Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient, convida a marcar un #GOLpelPLANETA i premia amb el Sol d'Or Especial a Olivia Mandle, Helena Gualinga i Carlos Bardem: joventut, activisme i cinema es donen el testimoni i la mà en el Festival.

Butlletí