HortiCultura: Horts Urbans Ecològics a Artés

21/10/2016 - 08:35

L’Ajuntament d’Artés ha posat en marxa enguany el Projecte HortiCultura, un projecte d’horts urbans ecològics, amb la finalitat de fomentar l’empoderament social des de diferents dimensions: humanes, socials, culturals i mediambientals.

Durant el mes de febrer passat, l’Ajuntament d’Artés va posar en marxa el Projecte HortiCultura, un projecte d’horts urbans ecològics. Vuit mesos després, s’han adequat els terrenys, s’ha dissenyat i executat una obra de connexió de la teulada de l’antic escorxador a dipòsits per l’acumulació de les aigües pluvials –amb la finalitat de promoure la cultura de la cura de l’aigua com a bé escàs-, s’ha iniciat la construcció d’una caseta i d’una compostadora, a part de la sembra i la collita del cultiu de temporada. Aquestes activitats les han dut a terme les veïnes i veïns del municipi que protagonitzen el projecte, amb l’acompanyament de l’Associació l’Oliva i l’impuls de la Regidoria de Participació, Salut i Serveis Socials de l’Ajuntament d’Artés.

Durant aquesta primera temporada, també s’han dut a terme sessions formatives relacionades amb l’agricultura ecològica, el control de plagues, les llavors locals i de proximitat o tècniques de cultiu i cura de la terra, així com sessions participatives de dinamització comunitària i visites a experiències properes relacionades amb la producció i consum d’horta ecològica i de proximitat.

L’Ajuntament d’Artés obre un nou període de preinscripcions al “Projecte HortiCultura: Horts Urbans Ecològics a Artés” i impulsar la segona temporada del projecte. Actualment i fins el dia 31 d’octubre, s’ha obert un nou període de preinscripcions amb la finalitat de donar més força al projecte.

Al projecte s'hi pot accedir si ets una persona a qui li agradaria treballar la terra, visquis sola o ens parella, siguis treballadora o jubilada, si vius en un pis i no tens accés a la terra, si conformes una família, tinguis l’edat que tinguis,si vols conèixer un grup de persones de diferents edats, procedències i interessos que viuen a Artés i que treballen conjuntament fent la seva horta ecològica i ser-ne part. Per més informació i preinscripcions podeu consultar l'enllaç a l'Ajuntament.


 

Categories: 
Municipis: 
BagesArtés

Relacionats

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Butlletí