Impuls a les polítiques contra l’emergència climàtica a la ciutat de Barcelona

24/05/2021 - 12:37

Per accelerar les accions, estratègies i projectes per convertir la ciutat en un lloc més saludable i resilient davant de l’emergència climàtica, s’ha reunit un grup d’experts i expertes de prestigi que avaluarà les polítiques municipals en marxa i en proposarà de noves. L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat per coordinar les accions contra la crisi climàtica que es duen a terme a les àrees municipals i als districtes.

El grup d’experts per l’emergència climàtica que assessorarà de manera multidisciplinària el consistori està format per persones especialitzades en diferents àmbits de recerca, com la meteorologia, els oceans, els espais verds, la biodiversitat o l’alimentació. Alguns d’ells formen part de la reconeguda llista de Reuters de científics de l’àmbit del clima.

Per accelerar, dissenyar i coordinar les accions municipals a escala transversal, també s’ha creat l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat. Aquest òrgan s’encarregarà del Pla d’acció per l’emergència climàtica, que es presentarà pròximament i que fusiona les propostes del pla Clima i de la Declaració de l’emergència climàtica.

 

Pel que fa a la divulgació, l’exposició itinerant pels districtes de la ciutat “Barcelona respon a l’emergència climàtica” mostra els efectes de l’emergència climàtica a la ciutat i les accions que hi ha en marxa per donar resposta a la crisi climàtica en diferents àmbits d’actuació.


 

Relacionats

Article

Crear un element innovador modular, temporal i sostenible que permeti generar zones d’ombres a l’espai públic, allà on no sigui possible plantar-hi arbres. Aquest va ser el repte que l'Ajuntament de Barcelona va llançar l’any passat, i que avui ja comença a ser una realitat. Els tres projectes guanyadors del repte s’han materialitzat en tres grans prototips que ja comencen a fer ombra al carrer.

Article

La totalitat de l’energia elèctrica subministrada durant l’any 2023 a la Diputació de Barcelona va tenir el certificat de garantia d’origen 100% renovable, fet que va suposar que els 13.580 MWh d’energia consumida pels edificis i recintes corporatius suposessin un estalvi en emissions de CO2 equivalent a 3.530 tones.

Article

Es tracta de les propostes guanyadores del repte llançat per la Fundació BIT Hàbitat i l’Agència Local d’Energia de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona. Els equips guanyadors fabricaran ara els prototips de les estructures que es provaran durant un any al Campus Nord i al Campus Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya. 

Butlletí