La bossa o la vida. Abandonem les bosses de plàstic!

El 3 de juliol es commemora el Dia Internacional lliure de bosses de plàstic.
01/07/2021 - 16:17

Des del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental es vol recordar la importància de deixar d’utilitzar bosses de plàstic i optar per altres alternatives a l’hora d’anar a comprar: utilitzar el cistell, bosses de roba, el carretó…

El 3 de juliol es commemora el Dia Internacional lliure de bosses de plàstic. Aquesta és una iniciativa global que pretén eliminar l’ús de bosses de plàstic d’un sol ús al món i conscienciar sobre les alternatives possibles.

Les bosses de plàstic estan fetes d’un material altament contaminant i de difícil degradació. Una bossa de plàstic pot tardar 150 anys a descompondre’s.

Segons dades de l’Estudi sobre el consum de bosses de plàstic i safates d’un sol ús a Catalunya l’any 2018 presentada per l’Agència de Residus de Catalunya, .l’any 2018 es van consumir 158 bosses d’un sol ús de plàstic no compostable per persona. L’evolució del consum per càpita d’aquest tipus de bossa ha sigut decreixent, però encara és lluny de l’objectiu de reducció.


Categories: 
Municipis: 
Vallès Occidental

Relacionats

Article

Des de l’1 de gener de 2021 es prohibeix el lliurament de les bosses de plàstic lleugeres i molt lleugeres que s’ofereixen als consumidors, en els punts de venda de béns o productes, la venda online i lliurament a domicili.

Article

L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat commemora el Dia Mundial del Medi Ambient amb la campanya "Dràstics amb els plàstics"

Article

Actualment a Sabadell hi ha 45 contenidors específics de recollida d’oli de cuina i 50 contenidors per recollir peces de roba. L'Ajuntament vol d'aquesta manera facilitar el reciclatges d'aquest tipus de residus.

Butlletí