Cada persona va consumir 158 bosses d’aquest tipus, de mitjana, durant l’any 2018, mentre que en el 2020 el consum va ser de 49 bosses per persona • Entre el 2007 i el 2020 el consum d’aquestes bosses ha anat davallant fins a un 85%.
Des de l’1 de gener de 2021 es prohibeix el lliurament de les bosses de plàstic lleugeres i molt lleugeres que s’ofereixen als consumidors, en els punts de venda de béns o productes, la venda online i lliurament a domicili.
El 3 de juliol es commemora el Dia Internacional lliure de bosses de plàstic.
Des del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental es vol recordar la importància de deixar d’utilitzar bosses de plàstic i optar per altres alternatives a l’hora d’anar a comprar: utilitzar el cistell, bosses de roba, el carretó…
Els dies 3 i 6 de febrer els Mercats Municipals del Sagarra i Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet estan acollint, respectivament, la quarta edició de la campanya “La bossa o la vida”, en horari de 8:30 a 13:30 h. El propòsit final és la sensibilització tant a comerciants com a ciutadania del consum excessiu de bosses de plàstic i les nefastes conseqüències pel Medi Ambient.
La campanya «La Bossa o la Vida» va celebrar la tercera edició els 25, 28 i 30 de novembre als mercats de venda no sedentària (Mercat Sagarra, Mercat Singuerlín i Mercat Fondo). de Santa Coloma de Gramenet.
L’ús creixent del plàstic és insostenible per al planeta perquè aquest material té un procés de degradació lentíssim. L'Ajuntament de Viladecans proposa reduir l'ús de plàstic per les festes nadalenques.
El percentatge de bosses compostables que arriba a la planta ha passat del 20 al 50% (2 milions de bosses menys) i el compost resultant és de millor qualitat, apte per a l’agricultura ecològica.
En el marc de la setmana europea de la prevenció de residus, la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tiana va iniciar dues campanyes emmarcades dins d’aquesta iniciativa amb el lema “Prou plàstic”.