La Diputació de Barcelona connecta amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

31/01/2018 - 21:41

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) –objectius universals, integradors i ambiciosos- són els que guien la implementació de l’Agenda 2030  de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible.

Des de la Diputació de Barcelona ha assumit com a propis els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, concretant línies d'acció per a cada objectiu i treballant per implantar-ne els mecanismes a les ciutats i pobles de la demarcació. Per això, el lema del calendari 2018 editat per la corporació és "Sí, m'hi comprometo" i s'inclou dins la campanya institucional corporativa per als treballadors i treballadores de la institució per l'any en curs.

Les temàtiques que aborden els ODS van des de la pobresa, la fam, la pau, la salut, l’educació, les desigualtats, la inclusió, la prosperitat econòmica, la protecció del planeta, la lluita contra el canvi climàtic, les ciutats i els territoris, l’energia, el consum i la producció sostenibles i la governança. Els 17 ODS és concreten amb 169 fites i els seus indicadors d’evolució. Els indicadors seran establerts per la Comissió d’Estadística de les Nacions Unides l’any 2017. Els ODS són el resultat d’un procés de negociació que es va dur a terme després de la Cimera de Rio+20 (2012), partint de l’experiència adquirida amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Centre de Conservació de Carreteres de la Diputació de Barcelona, situat a Calldetenes, és el primer edifici corporatiu en assolir el consum zero, gràcies a les obres de substitució de la coberta i d’adequació que s’hi han dut a terme i que han tingut un pressupost de 339.000 euros.

Article

El Centre d'Estudis del Mar de Sitges avalua l'estat de la posidònia a les costes del Garraf.

Article

Reptes i resultats a les comarques de Girona

Butlletí