La nova guia sobre la Directiva Europea de Comerç d'Emissions, un instrument de gran utilitat

14/07/2004 - 00:00
La Guia sobre La Directiva Europea de Comerç de Drets d'Emissions de Gasos d'Efecte Hivernacle ja es pot consultar a internet, gràcies a l'enllaç que l'Agència de l'energia de Barcelona ha penjat al seu web. Aquesta publicació és un instrument pràctic, pensat per apropar a la ciutadania, però principalment als agents afectats, les noves polítiques de la Unió Europea per reduir la contaminació, com la Directiva de Comerç d'Emissions, que estableix el principi de "qui contamina paga". La nova guia, elaborada per l'Associació de Productors d'Energies Renovables (APPA) amb el suport de l'Agència de l'Energia de Barcelona, està elaborada en forma de preguntes i respostes. La publicació es va presentar fa uns dies en un acte, en el qual es va poder escoltar la conferència 'Repensar l'Energia: Des de la Teoria del Canvi Climàtic al Comerç d'Emissions', dirigida per la presidenta de l'Agència, Imma Mayol, i Josep Mª Baldasano, catedràtic en enginyeria ambiental de la Universitat Politècnica de Catalunya. Precisament, en el transcurs de l'acte, Mayol va destacar que "hem de ser capaços de que la reducció d'emissions s'apliqui a tots els sectors" i va apostar per un major ús del transport públic per fomentar l'estalvi energètic. La Directiva, de la qual és objecte l'estudi, constitueix, segons el President de l'APPA, Albert Xalabarder, la "iniciativa més contundent fins avui per a que aquelles tecnologies o accions més nocives pel medi ambient tinguin un cost suplementari respecte a les més respectuoses amb el nostre entorn".

Relacionats

Article
Gerald Durrell

Convertida ja en un clàssic universal,  La meva família i altres animals narra les peripècies d'una família insòlita, desbaratada i molt poc convencional que decideix abandonar la grisa i plujosa Anglaterra per instal·lar-se a l'assolellada i paradisíaca illa grega de Corfú.

Article
Jordi Ballart

«Vuit graus és la temperatura de l’aigua més freda en què he nedat mai. No és cap proesa, si considerem que hi ha persones que neden en aigües polars a gairebé zero graus. A còpia d’anar gairebé cada cap de setmana de desembre a març a fer un bany a la platja, el meu cos s’ha anat adaptant a les temperatures marines d’hivern. Per què ho faig? Aquesta és la pregunta que intenta respondre aquest llibre».

Article
Jaume Terradas

De l’ofensiva contra la natura a un canvi de vida global

Butlletí