La recollida selectiva a la Garriga passa del 43 al 79 % en una setmana

30/05/2022 - 09:51

Des que es va posar en marxa el sistema de recollida de residus porta a porta a la Garriga, el passat 29 d’abril, la recollida selectiva ha passat del 43 al 79 %.

Són dades extretes durant la primera setmana de funcionament del nou model al municipi i, tot i que encara falta conèixer el grau de qualitat de la separació, l’evidència és que els índex han millorat i superat amb escreix els objectius que marca la Unió Europea, que obliga a assolir un 60 % de recollida selectiva l’any 2030.

Per fraccions, l’orgànica és la que experimenta l’augment més significatiu, passant d’un 12 a un 36 %. El paper i el cartró passen del 7 a l’11 % i els envasos pugen del 4 al 9 %. Com a conseqüència d’això, també disminueix de manera destacable la recollida de resta, que passa d’un 57 a un 22 %.

Nova trobada amb el grup de seguiment

Aquest dimarts, 10 de maig, es va celebrar una nova reunió amb el grup de seguiment del porta a porta, la primera des que va entrar en funcionament.

En aquest grup de treball hi ha representades les diferents sensibilitats del municipi (entitats, associacions de barris, comerç, grups polítics municipals i AFAs dels centres educatius) i està en funcionament des de principis de març. L’objectiu és informar, de manera directa i exhaustiva del dia a dia de la implantació.

En aquesta trobada, es van donar les primeres dades de recollida porta a porta i es van resoldre els dubtes que van plantejar les persones participants. També es van recollir les inquietuds i suggeriments de millora del sistema. Un cop anotades aquestes propostes, el personal tècnic les valorarà i les implementarà si es considera oportú.

De fet, des de la posada en marxa del grup de seguiment, ja s’han realitzar dues millores: d’una banda, s’han ofert cubells comunitaris per a dipositar el paper a aquells blocs de pisos de més de 10 habitatges que ho vulguin, i de l’altra, s’ha afegit una recollida comercial de fracció orgànica els dissabtes al migdia.

Agraïment a la ciutadania

Totes i tots tenim un fort compromís amb el medi ambient. Els primers resultats del porta a porta així ho indiquen i ens animen a seguir treballant per lluitar contra l’emergència climàtica.

És per això que l’Ajuntament de la Garriga vol agrair a tota la ciutadania la seva col·laboració amb el nou sistema i la seva bona predisposició a separar bé els residus.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalLa Garriga
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Article

Sarrià compleix amb l’obejctiu de reciclatge que marca la UE 12 anys abans del previst

Article

L'Associació de municipis catalans per a la recollida selectiva porta a porta a presentat un balanç de l'estat de les implantacions d'aquest sistema.

 

Butlletí