L’Ajuntament de Reus renova la flota amb vehicles elèctrics i treu a concurs el “car-sharing” municipal

Font: Ajuntament de Reus

09/12/2018 - 19:41

L’Ajuntament de Reus ha publicat aquest 30 de novembre al perfil del contractant la licitació del contracte de subministrament d’un sistema de “car-sharing” i de 10 vehicles elèctrics per incorporar-los a la flota municipal. El sistema de “car-sharing” estarà integrat als vehicles i permetrà als treballadors municipals reservar-los i obrir-los mitjançant una targeta sense contacte o un dispositiu mòbil. 

Amb aquest sistema de gestió sostenible i intel·ligent, l'Ajuntament preveu incrementar del 10 al 30% el temps d'ús dels vehicles municipals.
 
Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient i Ocupació, afirma que "la licitació del sistema carsharing confirma que Reus és una ciutat pionera en iniciatives innovadores per millorar la mobilitat, i reafirma l'aposta de Govern de Reus per la mibilitat elèctrica, eficient i no contaminant".

El valor estimat del contracte és de 252.0000 euros (IVA inclòs). El pressupost inclou tant l’adquisició dels 10 vehicles —8 turismes i 2 furgonetes—, com l’adquisició de l’aplicatiu de car-sharing corporatiu. L’Ajuntament disposarà també d’una aplicació web per a la gestió de les reserves i l’estat dels vehicles.

La compra dels 10 vehicles elèctrics permetrà retirar 16 vehicles actualment en ús que funcionen amb combustible contaminants. D'aquesta manera es reduiran de manera considerable les emissions de la flota municipal.
 
L’actual flota de vehicles de l’Ajuntament té una antiguitat mitjana superior als 12 anys, amb vehicles que utilitzen combustibles contaminants i poc eficients. El projecte de renovació de la flota que ara surt a licitació dona resposta a les necessitats de mobilitat de l’ajuntament amb visió d’eficiència i sostenibilitat.


 

Relacionats

Article

El Centre d’Innovació i Formació Boca de la Mina de la Diputació de Tarragona a Reus tindrà una caldera de biomassa que abastirà d’energia el centre, el CEE Alba i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Notícia

La remodelació del carrer de la Ciutat Comtal el 2019 ha fet possible una disminució d'aproximadament un 20% de les emissions generades pel trànsit i una baixada d’un 60% del consum de l’enllumenat.

Article

TMB i Indcar han signat un acord per a realitzar proves reals amb el minibús en les línies de Barcelona durant 3 mesos. La signatura ha tingut lloc en el marc del congrés mundial de transport públic de la UITP de Barcelona, on ha estat presentat el nou minibús sostenible d'INDCAR.

Butlletí