L'Ajuntament de Rubí impulsa un distintiu de qualitat ambiental als polígons

Font: Ajuntament de Rubí i Ajuntament Impulsa
14/03/2016 - 09:47

L'Ajuntament de Rubí impulsa el projecte de definició de criteris de qualitat ambiental per als polígons d’activitat econòmica (PAE) i les naus de Rubí, que ha impulsat el consistori rubinenc amb el suport de la Diputació de Barcelona.

L’objectiu d’aquest treball, que ara es troba en la seva segona fase, és crear un distintiu de qualitat ambiental dels polígons industrials que contribueixi a la millora de la competitivitat del teixit empresarial i a l’atracció de noves empreses.

Tal com ha recordat el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, “aquesta és una iniciativa pionera a tot Catalunya que podria ser aplicable a altres municipis. De fet, diverses administracions ja han intuït el seu potencial i s’han posat en contacte amb nosaltres per conèixer els detalls del projecte”. El representant municipal també ha posat l’accent en l’objectiu final d’aquest distintiu: “incrementar la qualitat dels polígons industrials de Rubí i enfortir d’aquesta manera el nostre teixit empresarial”.

La idea de crear un distintiu de qualitat ambiental va néixer en el si del Pla director de polígons d’activitat econòmica, el full de ruta que marca les actuacions futures per millorar i dinamitzar els espais industrials de la ciutat. En una primera fase del projecte, es va treballar a nivell intern i extern per tal de definir una proposta inicial dels criteris de qualitat dels PAE i naus en sis categories: urbanització, xarxes de serveis, manteniment i espai públic; impactes i riscos ambientals; accessibilitat i mobilitat; gestió i serveis complementaris; paràmetres ambientals/qualitat ambiental; i qualitat formal i paisatgística. També en aquesta etapa inicial, es van decidir els indicadors per mesurar aquests criteris i es van fer els primers càlculs referents als polígons.

Un cop enllestit aquest treball, ara s’enceta la segona fase del projecte, en què es calcularan els indicadors aplicables a les naus industrials. Tota la informació obtinguda servirà per dissenyar el futur distintiu de qualitat ambiental i per definir les actuacions de millora dels PAE de la ciutat.

Un projecte transversal
El projecte de definició de criteris de qualitat per als polígons d’activitat econòmica (PAE) i les naus de Rubí es duu a terme gràcies a la feina transversal de diversos serveis de l’Ajuntament, així com també a la participació externa dels representants de les entitats empresarials de la ciutat, de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, del Fòrum Empresarial Cecot-Rubí, del Col•legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC), de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalRubí

Relacionats

Notícia

Rubí se suma un any més a la celebració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. L’edició d’aquest any, que se celebrarà del 20 a 28 de novembre, posa l’accent en les comunitats circulars: grups o iniciatives petites, grans, locals o globals que s’organitzen per prevenir residus.

Article

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès organitza un cicle de documentals i debats sobre emergència climàtica i alimentació. L’objectiu és  donar a conèixer les seves causes i conseqüències i donar eines per lluitar-hi.

Article

L’Ajuntament de Rubí informa que s'ha instal·lat més d’una vintena d’aparcabicicletes a l’exterior de diverses escoles i equipaments de la ciutat per promoure l’ús d’aquest vehicle, tot i que són d’ús exclusiu per a personal municipal. L’actuació s’emmarca en Pla director de la bicicleta, que vol promoure l'ús de la bici i el patinet elèctric enfront del cotxe.

Butlletí