L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès crea la Mesa d’Ecologia Urbana

Font: Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

17/01/2020 - 14:20

Es tracta d’un nou òrgan de participació ciutadana que vetllarà per l’entorn natural del municipi i treballarà polítiques locals contra el canvi climàtic.

Sant Quirze del Vallès compta amb un nou òrgan de participació ciutadana: la Mesa d’Ecologia Urbana. El darrer ple municipal ha aprovat la creació d’aquest instrument amb l’objectiu de vetllar per la defensa i el manteniment de l’entorn natural del municipi, que inclou la Serra de Galliners, els parcs urbans i la plana agrícola. La Mesa la conformaran representants dels grups polítics municipals, entitats relacionades, veïnat interessat i tècnics d’aquest àmbit.

La Mesa d’Ecologia Urbana dóna continuïtat a la creació d’altres meses de participació que el govern municipal impulsa des de l’anterior mandat, com la d’Esports, Cultura o suport a les persones LGTBI. Segons el tinent d’Alcaldia de Territori, Ecologia Urbana i Espai Públic, Josep Coll, “no només es tracta de mantenir i defensar l’entorn natural, sotmès a una pressió important pel creixement urbanístic i d’infraestructures, sinó que aquesta Mesa respon a determinats acords en relació a les polítiques contra el canvi climàtic que com a govern tenim la responsabilitat de dur a terme. Hem de treballar per protegir el valor natural de Sant Quirze del Vallès i des d’aquesta Mesa defensarem l’ecologia a nivell municipal”.


L’objectiu que persegueix la creació d’aquest nou òrgan és el d’integrar la participació de la ciutadania i de les associacions del poble en els assumptes municipals que tinguin a veure amb l’àmbit de l’Urbanisme, la Sostenibilitat, l’Energia, l’Ecologia, la Mobilitat, l’Arquitectura, el Paisatge i la lluita contra el canvi climàtic. Així, s’abordaran temàtiques com els impactes ambientals, la generació de residus, la gestió verda i respectuosa amb el medi ambient, o la contaminació atmosfèrica i acústica. Uns treballs que tindran un nexe comú: aconseguir un municipi sostenible, millorant la qualitat de vida de la ciutadania i de la seva biodiversitat.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Conferència "Tinguem Cura del Planeta" celebra la seva 10a edició reivindicant el paper decisiu del jovent per transformar el món.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article

Aquests premis destaquen les contractacions i els procediments de licitació més sostenibles, circulars i innovadors a nivell europeu

Butlletí