L'embarcació de neteja del litoral de Sitges ha recollit més de 70kg de residus en un sol mes

Font: Mon Planeta

16/09/2020 - 11:11
L'embarcació de recollida de residus davant de Sitges

L'embarcació de recollida de residus davant de Sitges

L'embarcació habilitada per l'Ajuntament de Sitges per netejar el litoral del municipi ha recollit 1.130 litres cúbics de residus, uns 72 quilos, entre l'1 de juliol i el 8 d'agost. La darrera setmana de juliol és quan més residus es van recollir amb una mitjana de 100 litres cúbics diaris. Entre els objectes més habituals hi ha ampolles, llaunes, bosses, residus orgànics i, en les darreres setmanes, s’ha detectat també un augment de mascaretes i guants. L'objectiu de la recollida és evitar la descomposició del material en partícules més petites i difícils de recollir que es podrien convertir en aliment per a diferents espècies, al mateix temps que evita que els residus derivin a la costa i acabin embossats als espigons o la sorra.

El consistori estudia transformar els plàstics recollits en teixits per a vestuari de treballadors municipals o per a elements promocionals. L’embarcació, que s'ha batejat amb el nom de Mayadi, està fabricada íntegrament a Catalunya i disposa d’un sistema patentat de dos braços hidràulics que permeten recollir la brutícia (fins a 25 quilos) que sura en superfície i introduïr-la després en caixes a la coberta.

L’Ajuntament ha instal·lat 23 punts nets a les platges de Sitges. Es tracta d’unes plataformes horitzontals de fusta amb indicatius en diferents idiomes que especifiquen les tipologies de residus de les quatre papereres que inclou el servei: dues per a plàstics i llaunes, una per a paper i cartró i una de rebuig. La instal·lació dels punts nets s’ha realitzat en 12 ubicacions, a les platges que disposen de bandera blava, i els dies vinents s’ampliarà a altres platges amb onze noves plataformes.

De cara a l’any vinent, la voluntat municipal és ampliar progressivament el nombre de punts nets fins a 39 perquè estiguin disponibles a tots els accessos a les platges de la Barra, la Ribera, Sant Sebastià, Aiguadolç, Garraf, i Les Botigues. L’objectiu és dignificar la imatge dels contenidors de recollida selectiva i motivar el reciclatge entre les persones usuàries de les platges.


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Manacor ha fet una aposta decidida els darrers dos anys per millorar el sistema de gestió de residus mitjançant la recollida selectiva, amb la recollida porta a porta, la implementació de la recollida de matèria orgànica a tot el municipi també mitjançant contenidors intel·ligents i la instauració de la tarifa reduïda, que bonifica aquells ciutadans que reciclen bé.

Article

El passat novembre va començar una nova fase de la campanya 'Dràstics amb els plàstics', a Sant Feliu de Llobregat, que contempla el lliurament de prop de 50.000 bosses de paper entre els mercats de la ciutat al llarg dels propers mesos.

Article

Es busca reduir els problemes que generen els embolcalls de plàstic cada any al clavegueram i disminuir la brutícia als carrers i places de la població.

Butlletí