Les escoles del Viladecavalls tornen a apostar per l'estalvi energètic

21/10/2024 - 14:00

Aquest curs l’Escola Rosella i l’Escola Roc Blanc tornen a participar amb l’Ajuntament de Viladecavalls del Projecte 50/50.​

El 50 % de l’estalvi energètic que aconsegueixin les escoles de Viladecavalls es retornarà amb una aportació econòmica equivalent als centres, per tal que aquests puguin continuar invertint en mesures d’eficiència. Aquest és el compromís que es renova un any més a través del Projecte 50/50. La proposta, promoguda per la Diputació de Barcelona i de la qual prenen part l’Escola Rosella i l’Escola Roc Blanc, anima d’aquesta manera a tota la comunitat educativa —alumnat, professorat, personal, famílies i al mateix Ajuntament— a buscar mesures i a aplicar hàbits que redueixin la factura energètica. 

El programa permet assolir diferents beneficis. Per una banda, l’escola ensenya als alumnes com estalviar energia a través del canvi de comportaments i obté recursos addicionals, el consistori té menors costos energètics, ja que és el responsable del pagament d’aquests serveis i tots gaudim del benefici mediambiental que suposa.  

Viladecavalls és un dels 11 municipis de la província de Barcelona que participa d’aquest projecte, en el marc de les diferents actuacions que desenvolupa per a la reducció del consum energètic, per a l’ús d’energies netes i renovables i per a la lluita contra l’emissió dels gasos responsables del canvi climàtic. Podeu conèixer més sobre aquest treball a través del pla municipal Viladecavalls Clima.

 

Plans i projectes relacionats

  • Desenvolupar el projecte 50/50 en totes les escoles municipals
  • Projecte 50/50 que incentiva l'estalvi energètic a escoles i instituts a partir de l'aplicació de bones pràctiques en l'ús i gestió de l'energia.

 


 

Municipis: 
Vallès OccidentalViladecavalls
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Les escoles públiques Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i Soler, i l'Institut Ramon Turró i Darder han aconseguit estalviar més de dues tones de CO2 aquest curs. Aquesta és una de les dades més destacades del projecte 50/50 d'estalvi energètic, que la Diputació de Barcelona ha tancat amb un acte celebrat al Parc Franesc Macià.

Article

Les escoles de Primària Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i l'Institut Ramon Turró participen aquest curs en el "Projecte 50/50" d'estalvi energètic en els centres educatius.

Article

Sumem energies és una xarxa de centres educatius promoguda per Escoles + Sostenibles i l’Agència d’Energia de Barcelona que té per objectiu que l'alumnat impulsi accions d'eficiència energètica en el seu centre, mentre pren consciència sobre els impactes ambientals i socials de l’ús de l’energia.

Butlletí