Les escoles verdes de Badalona presenten el seu Decàleg de Bones Pràctiques Ambientals

19/06/2018 - 08:49

Els diferents punts del Decàleg es presenten en forma de càpsules audiovisuals durant aquesta setmana a la Televisió de Badalona

La Xarxa d’Escoles de Badalona per a la Sostenibilitat (XES-Bdn) se suma a la celebració del Dia Internacional del Medi Ambient amb la presentació del seu Decàleg de bones pràctiques ambientals. Durant tot aquest curs, les escoles verdes de Badalona han treballat plegades per definir diversos punts que recullin les bones pràctiques que tots els centres de la XES-Bdn haurien de portar a terme.

El procés d’elaboració del Decàleg ha involucrat a tota la comunitat educativa dels centres i inclou accions que tracten temàtiques molt diverses, des de la promoció del consum responsable fins a l’estalvi energètic, passant per una mobilitat sostenible i molts altres aspectes.

Per presentar els diferents punts s’han elaborat unes càpsules audiovisuals amb la col·laboració de Televisió de Badalona. El contingut i guió de les càpsules han estat elaborats per l’alumnat dels centres, mentre que la gravació i posterior muntatge l’han realitzat des de la televisió local.

Aquests vídeos es podran veure durant aquesta setmana a la Televisió de Badalona en diversos moments de l’espai publicitari. El lema escollit per fer de fil conductor a totes les càpsules ha estat «Des de Badalona, canviant el món», ja que la idea subjacent de les accions que es proposen al Decàleg és precisament ajudar a millorar el món a partir dels petits gestos que podem fer a escala local.

En aquest enllaç podreu veure els diversos vídeos, fet pels diferents centres educatius, que s’emetran a TeleB.

 

Aquest són els diversos punts que recull el Decàleg de bones pràctiques ambientals de la XES-Badalona:

  1. No portem mai l’esmorzar en paper d’alumini! Fem servir embolcalls sostenibles com la carmanyola o el boc&roll
  2. Apliquem el principi de les tres erres: redueix, reutilitza i recicla
  3. Promovem el consum responsable a través de la socialització de llibres i material escolar i pedagògic
  4. Per estalviar energia, no deixem els llums ni els ordinadors encesos quan no hi som i aprofitem la llum i l’escalfor del sol
  5. Fem un ús intel·ligent i responsable de l’aigua al centre
  6. Caminem pels passadissos sense cridar i sense córrer. El soroll innecessari també contamina!
  7. Cuidem el nostre hort i/o jardí i aprenem a tenir una alimentació saludable i sostenible
  8. Aprenem a respectar l'entorn natural i promovem els patis verds
  9. Fem sortides per conèixer el medi natural proper i, sempre que sigui possible, utilitzem el transport públic o anem caminant en les nostres sortides
  10. Al llarg del curs fem campanyes i presentacions per donar a conèixer que som una Escola Verda
  11. Impliquem a tota la comunitat educativa en les activitats d’Escola Verda a través del Comitè Mediambiental

Els organismes i centres educatius que formen part de la XES-Bdn són: Ajuntament de Badalona, Centre de Recursos Pedagògics de Badalona, Llar d'Infants Picarol, Escola Antoni Botey, Escola Artur Martorell, Escola Josep Carner, Escola Jungfrau, Escola Lola Anglada, Escola López Torrejón, Escola Pau Picasso, Escola Salvador Espriu, Institut Badalona VII, Institut La Pineda, Secció d'Institut de Badalona, CEE Can Barriga, Col·legi Badalonès, Escola Betúlia, Escola Garbí Pere Vergés, Escola Mare de Déu de l'Assumpció.

Trobareu més informació sobre les activitats que fan les escoles de la XES-Bdn visitant el seu blog: http://xarxaescolesbdnsostenibilitat.blogspot.com.es


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBadalona

Relacionats

Notícia

Escoles i instituts públics de Badalona presenten els seus treballs sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible a la 3a Fira dels ODS.

Notícia

En aquesta jornada de celebració es van presentar els projectes artístics i culturals, en clau de sostenibilitat i que fomenten consciència i acció ciutadana, incubats en el programa Fes! #AccióClima. Aquests projectes han comptat amb suport econòmic i tècnic de les Subvencions pel Clima.

Article



Resultats de la Jornada "Crònica de la COP29. Nous pactes climàtics en l’any més càlid mai registrat".​

Butlletí