Les etiquetes ambientals de la DGT, a la venda a Correus

Font: beteve

01/12/2017 - 21:45

Els conductors que no han rebut l'adhesiu ambiental del vehicle a casa podran adquirir-ne un en una quinzena d'oficines de Correus de la ciutat de Barcelona. Tot i que la Direcció General de Trànsit ho havia anunciat pel dia 28, finalment serà a partir del dijous 30 de novembre. Per comprar-lo caldrà dur la fitxa tècnica del vehicle, un document identificatiu i pagar cinc euros.

Hi ha quatre distintius que classifiquen el parc de vehicles segons els nivells de contaminació que emeten.

La DGT ha ajornat dos dies l'entrada en vigor de la compra de les targetes ambientals, que tindran un cost afegit de cinc euros per aquelles persones que no les hagin rebut al seu domicili. Durant dues setmanes, des d'aquest dijous i fins al 15 de desembre, només es podran comprar els distintius identificatius B i C en 30 oficines de Correus de tot Catalunya.

A partir del dia 15 s'ampliarà la venda a 70 oficines i es podran comprar els quatre models: zero emissions (blau) per als vehicles elèctrics; ECO (blau i verd) per als híbrids; C (verd) per aquells turismes matriculats a partir del 2006 i els dièsel del 2014 i B (groc) per a turismes matriculats a partir de l'any 2000 i els dièsel a partir del 2006.

Tot i que la col·locació és voluntària, des de la Direcció General de Trànsit recomanen enganxar l'etiqueta a l'angle inferior dret del parabrises davanter. A partir de l'1 de desembre, en episodis d'alta contaminació, estarà prohibit circular per la zona de baixes emissions amb vehicles contaminants, que inclou Barcelona, Sant Adrià de Besòs, l'Hospitalet, Esplugues i Cornellà, i exclou les rondes. 

Primer dia amb alguna incidència

Molts conductors han anat a buscar l'adhesiu i en algun cas s'han trobat que no l'han pogut obtenir perquè s'ha registrat una incidència puntual amb algunes lletres de les matrícules. En d'altres casos, alguns usuaris han anat a l'oficina corresponent i no han obtingut la targeta perquè el seu vehicle està considerat com a contaminant. La col·locació de l'etiqueta és voluntària, però des de la DGT es recomana enganxar l'adhesiu a l'angle inferior dret del parabrises davanter.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’AMB, en col·laboració amb Movement, desde 2018 tira endavant els Premis Bicimpuls que són un reconeixement a les entitats metropolitanes que dediquen el seu treball i esforços per la promoció de la bicicleta a la Metròpolis Barcelona. Així, enguany, els premis Bicimpuls arriben a la seva sisena edició. Les candidatures estan obertes obertes fins al 14 de gener.

Article

Un nou atles mostra el potencial per caminar o anar en bicicleta de Barcelona, València, Palma de Mallorca i Granada

Article
Resultats de l'estudi

El BACC presenta els resultats de la RADIOGRAFIA CICLISTA DE BARCELONA, un estudi que ha analitzat l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport a la ciutat durant els mesos de setembre i octubre de 2022 i febrer de 2023.

Butlletí