Les fonts més emblemàtiques de Salou funcionaran amb aigua reciclada

24/06/2024 - 10:00

Les fonts més emblemàtiques de Salou, que constitueixen un dels atractius de l’oferta turística del municipi, entren en funcionament aquest cap de setmana. Tot i que Salou forma part de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), la qual no està afectada per les restriccions hídriques decretades per la Generalitat, l’Ajuntament de Salou ha optat per omplir gradualment les seves fonts públiques.

Aquelles que s'han activat s'alimenten exclusivament d'aigua 'no de boca' i operen amb horaris de funcionament reduïts. Les fonts han estat fora de servei durant més d’un any a causa de les restriccions, període que s'ha aprofitat per realitzar el seu manteniment.

Aquesta iniciativa destaca l'aposta decidida de Salou per una gestió eficient dels recursos, reutilitzant aigües de procés per a fins ornamentals i de neteja de l'espai públic. És important destacar que l'aigua de les fonts no es malgasta, sinó que es reutilitza gràcies a un circuit  d’aigua tancada.

 L'aigua de les fonts que s'han posat en marxa no es malgasta, sinó que es reutilitza gràcies a un sistema tancat. L'aigua que es fa servir no és aigua de boca

Salou ha anat més enllà, decidint que les fonts que habitualment fan ús d'aigua potable, com les situades a la rotonda del carrer Barcelona o al monument a les Dones del Carrilet, no s'activaran com a mostra de solidaritat amb els municipis més afectats per la sequera.

Aquesta decisió reflecteix la voluntat de Salou de contribuir a la conscienciació sobre la importància d'un ús responsable dels recursos hídrics.

L'Ajuntament insta als residents i visitants a adoptar pràctiques de consum conscient, responsable i mesurat de l'aigua.

 


 

Municipis: 
TarragonèsSalou

Relacionats

Article

Aquesta és una acció més de les diverses que l’Ajuntament ha anat posant en marxa des de l’entrada en emergència per sequera el passat mes de setembre.

Article

S’ha inaugurat la planta pilot de regeneració d’aigua instal·lada a l’EDAR de Mataró. També posa a disposició dels ajuntaments un model d’ordenança municipal per regular l’ús de l’aigua en període de sequera​.

Article

La Diputació de Tarragona presenta un pla per fer front a les pèrdues d’aigua a les xarxes públiques de 120 municipis de la demarcació. 

La institució vol digitalitzar i millorar l’eficiència del cicle integral de l’aigua als municipis de menys de 20.000 habitants que en fan una gestió directa.

Butlletí