Lleida utilitza aigua tractada de la depuradora en el reg

Font: La Mañana

14/06/2023 - 11:00

Lleida canvia aquest sistema en la neteja de la via pública, en principi, només amb els camions cisterna.

L’Ajuntament de Lleida ha decidit que des d’ahir s’utilitzi aigua tractada de la depuradora, i no es faci servir líquid potable en el reg que es realitza amb cuba. La Paeria va anunciar que totes les captacions d’aigua a Lleida són d’aigua potable a tots els barris. Va afegir que no hi ha captacions d’aigua no potable a excepció del polígon industrial El Segre.

Davant la situació d’alerta per sequera, l’Ajuntament de Lleida ha decidit que el reg que es fa amb cuba -només aquest tipus-, es realitzi amb aigua tractada de la depuradora. Fonts municipals destaquen que aquesta aigua tractada és tres vegades més neta que la del riu.

Van afegir que en els pròxims dies es farà una prova per valorar l’eficiència d’aquest sistema en la neteja de la via pública. Així, s’utilitzarà un camió cisterna amb aigua tractada de la depuradora per fer l’aiguabatre mecànic de les voreres. 
 


 

Relacionats

Article


El curs 2023-2024 el Consell dels Infants i l'Arrel-Fòrum de les Adolescències s’han implicat en el projecte de renaturalització del riu Congost i han treballat en la definició i creació de nova senyalització entorn del riu i en relació amb el projecte Granollers Connecta Natura.

Article

Les fonts més emblemàtiques de Salou, que constitueixen un dels atractius de l’oferta turística del municipi, entren en funcionament aquest cap de setmana. Tot i que Salou forma part de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), la qual no està afectada per les restriccions hídriques decretades per la Generalitat, l’Ajuntament de Salou ha optat per omplir gradualment les seves fonts públiques.

Article

TAIGUA substituirà més de 12 mil metres de canonades amb una inversió de 3,6 milions d'euros.

Butlletí