Lliurament de l’estudi del potencial fotovoltaic per autoconsum en els edificis municipals de Sant Boi de Llobregat

20/08/2018 - 13:39

Des de l’Oficina de Canvi Climàtic i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona s’ha lliurat l’estudi del potencial fotovoltaic de les cobertes municipals de Sant Boi de Llobregat. L’estudi dóna una potència a instal·lar propera a 1 MW i amb estalvis anuals de més de 500 tones de CO2 anuals  

A partir de l’estudi de 54 edificis municipals, 14 dels quals telemesurats hora a hora, s’ha avaluat la viabilitat tècnica i econòmica d’omplir les teulades dels edificis municipals de Sant Boi amb plaques fotovoltaiques.

Aquestes instal·lacions farien una aportació del gairebé 30 % de cobertura energètica, és a dir, que es generaria gairebé el 30 % de l’energia consumida pels 54 edificis de Sant Boi analitzats.

Les amortitzacions d’aquests edificis són molt bones amb períodes simples de retorn de menys de 10 anys. Els retorns econòmics també són molt interessants.

L’estudi s’ha realitzat amb l’ajuda inestimable d’un estudiant de pràctiques del Grau d’Energia de la UPC i Màster d’Energies Renovables de la UB.

Les dades estan disponibles al SITMUN


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Cel de Caldes és una Comunitat Energètica Local que neix per impulsar la transició energètica a Caldes de Montbui amb els següents objectius: impulsar l’ús d’energies renovables enfront els combustibles fòssils; contribuir a complir els objectius de reducció d’emissions de CO2; fomentar la participació ciutadana en la transició energètica; establir mecanismes per lluitar contra la pobresa energètica i rebaixar la factura elèctrica dels calderins i les calderines.

Article

Gairebé dos milions d'euros per a la recuperació del riu a Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Sant Vicenç dels Horts

Article
Les plaques solars fotovoltaiques de l'Escola Sant Vicenç

Les plaques solars fotovoltaiques de l'Escola Sant Vicenç

El ple de l’Ajuntament de Mollet, celebrat aquest dilluns, va aprovar per unanimitat l’avantprojecte de la nova ordenança de l’energia solar, que obliga a instal·lar plaques solars fotovoltaiques als habitatges de nova construcció. És la primera ciutat de Catalunya en incorporar aquesta mesura.

Butlletí