Mediterràniament plàstic

Font: Good Karma Projectes

24/01/2024 - 08:51

El curt-documental, realitzat per Good Karma Projects , analitza la quantitat de microplàstics trobats a la Mediterrània com una manera de reflexionar sobre l'impacte negatiu per al medi ambient.

L'organització Good Karma Projects té com a objectiu crear dels esports de taula, com ara el surf i el surf de neu, un referent en sostenibilitat i bones pràctiques que inspiri la societat i les altres indústries a adoptar una actitud més respectuosa amb el medi ambient.

El curt documental que es va gravar el 2018 ha format part de la selecció oficial de diferents festivals de cinema i aquests darrers mesos s'ha projectat a les principals ciutats d'Europa, i Barcelona és la ciutat escollida per a la seva última projecció abans de l'estrena online.

Amics, surf i conscienciació” . L'equip de Good Karma Projects va navegar a través del Mediterrani a la recerca de microplàstics. L'objectiu d'aquesta aventura va ser donar visibilitat a la problemàtica del plàstic als nostres mars i crear consciència de la quantitat de residus que es generen i com aquests acaben al mar.

Mediterràniament Plàstic neix de la mà de l'equip d'enginyers i surfistes que formen part de Good Karma Projects . El documental, enregistrat pel director i fotògraf anglès Joe Delahunty, presenta l'estudi de les mostres de microplàstics recollides al Mar Mediterrani el mes de setembre, durant la regata anual que es fa des de Salou fins a Mallorca.

Els resultats de la investigació van mostrar que hi ha 100.000 microplàstics per km2, una concentració similar a la de les famoses illes de plàstic del Pacífic.

El principal objectiu del reportatge és contribuir a la conscienciació de la quantitat de residus que es generen sense control i com la majoria acaba en els nostres mars. Alhora, es busca inspirar i la complicitat de les noves generacions per canviar la manera d'actuar cap al medi ambient .

 


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article


 

Campanya "RECI-CLAR, ES CLAR. És massa evident per no fer-ho" - 2a edició

Article

Dimecres 13 de novembre surt a la venda Un món de deixalles, d’Oliver Franklin-Wallis, un assaig necessari, exhaustiu i fascinant sobre la gestió global dels nostres residus, que analitza amb rigor i de forma amena tot l’arc de malbaratament. Surt, oportunament, just abans de l’inici de la Setmana Europea de Prevenció de Residus (16-24 de novembre). 

Butlletí