Mediterràniament plàstic

Font: Good Karma Projectes

24/01/2024 - 08:51

El curt-documental, realitzat per Good Karma Projects , analitza la quantitat de microplàstics trobats a la Mediterrània com una manera de reflexionar sobre l'impacte negatiu per al medi ambient.

L'organització Good Karma Projects té com a objectiu crear dels esports de taula, com ara el surf i el surf de neu, un referent en sostenibilitat i bones pràctiques que inspiri la societat i les altres indústries a adoptar una actitud més respectuosa amb el medi ambient.

El curt documental que es va gravar el 2018 ha format part de la selecció oficial de diferents festivals de cinema i aquests darrers mesos s'ha projectat a les principals ciutats d'Europa, i Barcelona és la ciutat escollida per a la seva última projecció abans de l'estrena online.

Amics, surf i conscienciació” . L'equip de Good Karma Projects va navegar a través del Mediterrani a la recerca de microplàstics. L'objectiu d'aquesta aventura va ser donar visibilitat a la problemàtica del plàstic als nostres mars i crear consciència de la quantitat de residus que es generen i com aquests acaben al mar.

Mediterràniament Plàstic neix de la mà de l'equip d'enginyers i surfistes que formen part de Good Karma Projects . El documental, enregistrat pel director i fotògraf anglès Joe Delahunty, presenta l'estudi de les mostres de microplàstics recollides al Mar Mediterrani el mes de setembre, durant la regata anual que es fa des de Salou fins a Mallorca.

Els resultats de la investigació van mostrar que hi ha 100.000 microplàstics per km2, una concentració similar a la de les famoses illes de plàstic del Pacífic.

El principal objectiu del reportatge és contribuir a la conscienciació de la quantitat de residus que es generen sense control i com la majoria acaba en els nostres mars. Alhora, es busca inspirar i la complicitat de les noves generacions per canviar la manera d'actuar cap al medi ambient .

 


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Els microplàstics i els nanoplàstics (MNPL), dues de les formes més petites i invisibles de contaminació plàstica, poden representar riscos per a la salut humana. Aquesta és una de les principals conclusions del projecte europeu PlasticHeal, coordinat per la UAB, que ha liderat una investigació exhaustiva sobre els efectes dels MNPL en la salut. Els resultats PlasticHeal s’han presentat públicament en la conferència final del projecte, que ha tingut lloc a Barcelona.

Article


L’Ultra Clean Marathon (UCM) torna amb força aquest 2025 coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua, un fet que reforça l’objectiu principal de la present edició: contribuir a la conservació dels ecosistemes aquàtics.

Butlletí