Montornès amplia la xarxa de sensors de soroll

25/05/2024 - 10:00

N'ha instal·lat dos nous, un a l'Escola Marinada i l'altre a l'avinguda d'Ernest Lluch

L'Ajuntament de Montornès ha instal·lat dos nous sensors per mesurar els nivells de soroll al terme municipal, que amplien fins a set la xarxa de punts de detecció operatius. En concret, els nous sensors s'han ubicat a l'Escola Marinada i a l'avinguda d'Ernest Lluch.

El municipi ha incorporat dos nous sensors per mesurar els nivells de soroll al terme municipal. Actualment, hi ha set punts mesuradors repartits pel territori. Montornès també s’ha adherit a la Setmana Sense Soroll que se celebra del 22 al 28 d’abril.

La Diputació de Barcelona ha subvencionat el cost dels dos sensors TA120 de CESVA, valorats en 5.000 euros. Actualment, Montornès disposa de quatre sensors més del mateix tipus ubicats al carrer de Pompeu Fabra (Can Bosquerons), a la Via Augusta (El Telègraf), a l’avinguda de l’Onze de Setembre i al carrer de Federico García Lorca. També hi ha un punt de mesura de soroll, que forma part de l’aparell de control atmosfèric situat a la plaça de Pau Picasso.

Segons fonts municipals, les dades dels nivells de soroll enregistrats al municipi són de gran interès a l’hora de prendre decisions en àmbits tan diversos com l'urbanístic, el mediambiental, o el cultural i festiu. 

Les dades de tots els sensors es poden consultar en línia a la plataforma sentilo.diba.cat de la Diputació de Barcelona. L’actuació forma part del projecte Montornès Smart City, a través del qual el municipi es va dotant d’eines tecnològiques associades a temes com la seguretat, la via pública, l'entorn o la relació de la ciutadania amb l’administració. 

 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalMontornès del Vallès

Relacionats

Article

El Consorci ha presentat la planta pilot dins el projecte europeu PROMISCES.

Article

Crear un element innovador modular, temporal i sostenible que permeti generar zones d’ombres a l’espai públic, allà on no sigui possible plantar-hi arbres. Aquest va ser el repte que l'Ajuntament de Barcelona va llançar l’any passat, i que avui ja comença a ser una realitat. Els tres projectes guanyadors del repte s’han materialitzat en tres grans prototips que ja comencen a fer ombra al carrer.

Article

El Servei de gestió energètica i d’aigua del Consell Comarcal del Vallès Oriental va ajudar a estalviar més de 100.000 euros a 29 ens locals el 2023.​

Butlletí