Munich aposta per la bicicleta

1.600 milions d'euros per a noves nous carrils bici a la ciutat alemanya
30/01/2020 - 08:00

La ciutat de Munich (Alemanya) s'ha pres seriosament l'aplicació de les peticions ciutadanes per ampliar i promoure l'ús de la bicicleta. L'Ajuntament aprovarà deu primeres mesures per iniciar aquesta aposta per complir els objectius de les peticions el 2025. 

Tanmateix, segons una proposta de l’administració de la ciutat, això serà car: es gastaran gairebé 1.600 milions d’euros a la nova xarxa de carrils bici. Tenint en compte una longitud total de 450 quilòmetres a construir o ampliar, això suposaria uns tres milions i mig d’euros per quilòmetre de carretera.

De 2021 a 2025, la ciutat hauria de gastar uns 315 milions d’euros a l’any. No inclouen els costos per a ponts o passos subterranis.

L’ajuntament ha d’adoptar deu mesures cada trimestre durant els propers cinc anys. L’alcalde Dieter Reiter (SPD) ho havia acordat amb els promotors de les peticions ciutadanes per l'impuls de la bicicleta. Cal prioritzar els projectes que serveixin a la seguretat del trànsit. El primer paquet inclou seccions de carretera on no hi ha carrils bici o només hi ha carrils bici molt estrets. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat el MolletBici, un mòdul d’aparcament per a bicicletes tancat, públic i gratuït amb capacitat per a 20 bicicletes situat al costat de l’estació de Renfe de Mollet – Sant Fost. L’aparcament, que estarà operatiu tots els dies de l’any i estarà vinculat als horaris de Rodalies, es tracta d’un espai tancat al qual només s’hi podrà accedir identificant-se mitjançant una APP i disposarà d’una càmera de videovigilància per garantir la seguretat. El servei és una aposta més per fomentar la intermodalitat entre la bicicleta i el tren i així facilitar i potenciar els trajectes sostenibles.

Article

L’Ajuntament de Rubí informa que s'ha instal·lat més d’una vintena d’aparcabicicletes a l’exterior de diverses escoles i equipaments de la ciutat per promoure l’ús d’aquest vehicle, tot i que són d’ús exclusiu per a personal municipal. L’actuació s’emmarca en Pla director de la bicicleta, que vol promoure l'ús de la bici i el patinet elèctric enfront del cotxe.

Article

El passat setembre es va anunciar la posada en marxa d’una nova acció per promoure la mobilitat neta i saludable: la gratuïtat del bitllet senzill de bus urbà.

Butlletí