Neix Barcelona+B, un projecte per millorar la sostenibilitat de la ciutat

02/05/2022 - 13:21

La iniciativa busca potenciar l’impacte social i ambiental de les empreses de Barcelona i incorporar els valors i objectius de l’Agenda 2030

Es posa en marxa el Barcelona+B, un projecte centrat en mobilitzar i promoure la col·laboració entre tots els actors de la ciutat per millorar-ne l’impacte social i ambiental. La iniciativa està impulsada per l'Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa, el Grup Ferrer, l’EADA i la Fundació B Lab Spain, amb l’objectiu de potenciar una ciutat més pròspera, sostenible i inclusiva.

El nou projecte suma Barcelona a les Ciutats+B, un moviment global que ja compta amb presència a països com Xile, Brasil, Argentina i Escòcia. La iniciativa impulsa tres línies d’acció per projectar Barcelona com una ciutat de referència en la transformació empresarial i la contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El primer propòsit se centra en fomentar models empresarials que reforcin el caràcter emprenedor del teixit empresarial de la ciutat i la seva contribució als ODS. També s’articulen col·laboracions entre empreses i institucions que abordin els principals problemes de la ciutat, creant solucions efectives que millorin la ciutat. Per últim, es convida la ciutadania a participar en la recerca de solucions per a contribuir als desafiaments de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Barcelona+B coopera amb els canvis que necessita l’economia i la millora de la societat i el planeta, valors que es comparteixen amb el pla estratègic Barcelona Green Deal, en concret a través de l’eix 2 sobre sostenibilitat. Si vols conèixer millor aquest projecte, inscriu-te a la jornada participativa del pròxim 3 de maig en què podràs participar en tallers centrats en els eixos claus per a transformar la ciutat.

Més informació sobre Barcelona+B, aquí.


 

Municipis: 
BarcelonèsBarcelona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

En col·laboració amb la Patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Pimec), s’ha acordat la creació de l’Oficina de Transició Energètica, dirigida a les pimes i també a microempreses i autònoms. La perspectiva és que rebi entre 200 i 400 sol·licituds anuals d’assessorament i acompanyament per facilitar la transició energètica i l’assoliment real dels objectius associats a la sostenibilitat.

Article

Les ciutats agrupades a la xarxa C40, entre les quals es troba Barcelona, han presentat a la Cimera Mundial del Clima de Glasgow una campanya que vol aconseguir disminuir l’ús de carboni per prevenir amenaces futures, crear llocs de treball dignes i promoure un creixement inclusiu i sostenible.

Article


Ada Colau, juntament amb els alcaldes de Londres i París, encapçala la taula de ciutats referents en la lluita contra l'emergència climàtica a la 26a Conferència de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic que tindrà lloc a Glasgow de l'1 d'octubre al 2 de novembre. La trobada és una oportunitat per enfortir les xarxes de cooperació entre ciutats i generar una transformació real que canviï el futur del planeta.

Butlletí