Nou mapa dels 400 km per caminar pel Parc Natural de la Serra de Collserola

Font: Cugat.cat

19/01/2022 - 11:01

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Diputació de Barcelona han publicat un nou mapa guia del Parc Natural de la Serra de Collserola. En aquesta publicació es pot trobar una extensa xarxa de pistes, camins i corriols d'uns 400 quilòmetres, que permeten descobrir el patrimoni natural, cultural i històric d'aquest espai natural protegit.

El mapa, que es complementa amb el recull d'equipaments i serveis disponibles per a la visita, promou l'accés al parc des dels nou municipis del seu voltant i hi prioritza l'accés amb transport públic. Igualment, amb una il·lustració infogràfica a la part interior es destaquen els beneficis ambientals del parc i un recull de normatives i bones pràctiques durant la visita.

El nou mapa cartografia la xarxa dinàmica d'ús públic que preveu el nou Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat), aprovat a principis del 2021.El mapa està disponible en paper als centres del Parc i es pot consultar en línia a través de la pàgina web, on també es pot trobar informació sobre la Serra. Des d’aquesta pàgina podeu consultar la versió interactiva del mapa o descarregar-vos l’imprimible en format pdf. Hi trobareu l’extensa xarxa de pistes i camins que estableix el Pla Especial (PEPNat), recentment aprovat. Una xarxa arranjada, senyalitzada i mantinguda regularment que permet grans excursions i un sens fi de passejades tot protegint d’una excessiva pressió els boscos i els hàbitats més sensibles de la serra.


 

Relacionats

Article
Anàlisi per promoure la biodiversitat i la resiliència als parcs metropolitans

L'AMB, amb la col·laboració del CREAF, l'IERMB i el LET, ha iniciat un estudi dels boscos urbans dels parcs metropolitans. El projecte pretén contribuir al coneixement de l'estat ecològic i la provisió de serveis ecosistèmics dels boscos urbans dels parcs metropolitans, per tal de proposar mesures de gestió que permetin la seva resiliència i que promoguin la conservació de la biodiversitat.

Article

L'AMB publica aquesta guia de criteris bioclimàtics, la qual inclou els criteris de disseny i actuació als espais verds urbans que poden potenciar i millorar de manera notable la regulació tèrmica d'aquests espais, tant a escala local (dins de les zones d'ús de l'espai verd), com a escala de ciutat (entorn de l'espai verd).

 

Article

Saps que tens totes les dades sobre els boscos de Catalunya a la teva disposició en un únic portal? Aquest portal és una iniciativa del CREAF i del CTFC i reuneix tota la informació disponible sobre els boscos de Catalunya en un sol web, s’ha batejat amb el nom de Laboratori Forestal Català i és una peça vertebral del nou Portal de Boscos de Catalunya juntament amb l’Observatori Forestal Català.

Butlletí