Nou programa d’assessorament a empreses sobre economia circular a Montcada i Reixac

29/09/2021 - 09:00

El projecte pretén que el teixit empresarial apliqui eines per reduir l’impacte ambiental de les seves activitats.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac, per mitjà de la Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació, ofereix al teixit empresarial del municipi un nou servei d’assessoria i sensibilització sobre economia circular. El programa, subvencionat per la Diputació de Barcelona i integrat en el projecte de suport a la indústria i els polígons del municipi, pretén que el teixit empresarial detecti i apliqui estratègies útils per reduir l’impacte ambiental de les seves activitats.

L’economia circular és un model de producció i consum que implica compartir, reutilitzar, reparar, renovar i reciclar materials i articles tantes vegades com sigui possible per crear un valor afegit i estendre la seva vida útil. L’objectiu d’aquesta pràctica és reduir l’impacte de l’activitat humana en el medi ambiental. El Parlament Europeu va votar un Pla d’Acció sobre l’Economia Circular per avançar cap als objectius del Pacte Verd Europeu d’una economia neutra en emissions de carboni, sostenible, lliure de tòxics i completament circular al 2050.

El programa d’assessorament que ofereix l’Ajuntament es farà en tres fases, des de final de setembre fins a final d’any. En primer lloc hi haurà un diagnòstic de la situació de cada empresa en relació amb els principis de l’economia circular; en segon lloc, una exploració de les estratègies que millor s’adaptin a cada empresa i, finalment, un impuls d’accions en favor de la sostenibilitat que puguin rebre finançament públic.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalMontcada i Reixac
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La unitat d’educació ambiental mòbil, projecte pioner, s’ha presentat aquest dissabte, 19 de novembre, i ha donat el tret de sortida a les activitats de la Setmana de Prevenció de Residus a Montcada i Reixac.

Article

S’han col·locat cinc càmeres de videovigilància en diferents ubicacions del municipi que es posen en funcionament aquesta setmana, amb l’objectiu de continuar lluitant contra les conductes incíviques.

Article

L’Ajuntament busca cinc empreses locals que vulguin aplicar aquest sistema, que preveu la reutilització i reciclatge dels productes.

Butlletí