Nou servei de préstec de gots reutilitzables i banderoles de la Mancomunitat La Plana

22/07/2024 - 17:20

La campanya “Fem unes festes més sostenibles” introdueix criteris de sostenibilitat i ajuda a senyalitzar punts de recollida selectiva de residus en festes i esdeveniments públics.

Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, la Mancomunitat ha activat un nou servei per promoure festes més sostenibles i introduir criteris de sostenibilitat en actes i esdeveniments públics (fires, festivals, jornades, presentacions, o esdeveniments esportius) que tinguin lloc als pobles mancomunats.  

El vicepresident de la Mancomunitat i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Xavier Rierola Rovira, detalla que el nou servei fomenta la reducció de la generació de residus, i ofereix alternatives que permetin avançar cap a la prevenció i valorització de residus en actes populars amb significativa afluència de gent.

És per això que poden sol·licitar els dos serveis de préstec els ens públics, centres educatius, entitats i associacions dels pobles mancomunats.

Amb aquesta mesura inclosa en l’eix de Cuidar l’entorn del Pla d’Actuació Mancomunat (2023-2027), s’avança per una gestió dels residus urbans referent tal com fixa, també, el Pla Supramunicipal de Prevenció de Residus 2023-2027 que es desplega paulatinament.

El document de protocol de préstec, condicions d’ús i reglament del servei, així com els formularis de sol·licitud, es poden consultar al web mancoplana.cat.

Per a més informació podeu trucar al telèfon 938 124 167 extensió 5, o escriure a mediambient@mancoplana.cat.

 

Gots reutilitzables compromesos amb l’entorn

Per al servei de préstec de gots reutilitzables per a usos alimentaris s’han produït  1.500 gots sostenibles fets amb closca d’arròs (60%) i polipropilè (40%), gràcies al suport de la Diputació de Barcelona. Els gots tenen una capacitat de 33 cl i s’entreguen les unitats sol·licitades en caixes –màxim de 300 unitats per caixa-. El servei és gratuït amb el compromís que l’ens, entitat o associació que ho sol·liciti ha d’assumir el cost del servei de neteja prèvia al seu ús per assegurar-me les condicions higièniques i de salut idònies.

 

Banderoles per senyalitzar la recollida selectiva

Es tracta d’un servei gratuït de préstec de banderoles de tela per senyalitzar i fer més visibles i localitzables els punts on hi ha contenidors de recollida selectiva de residus a festes i esdeveniments públics. Es disposa d’un total de 16 banderoles, agrupades en quatre jocs. Cada joc consta d’una banderola per indicar material reciclable (blava), matèria orgànica (marrona), resta (grisa), i vidre (verda). Les banderoles es poden sol·licitar per unitats, tenen unes mides de 103 x 298 cm i són aptes tant per a espais interiors com exteriors. La producció d’aquest material s’ha fet amb el suport d’Ecoembes.

 

La Mancomunitat, braç executor dels pobles que la formen

La Mancomunitat és un ens públic amb personalitat jurídica pròpia, que està formada per 13 pobles -12 d’Osona i un del Vallès Oriental-. La cooperació dels pobles mancomunats (Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Sant Miquel de Balenyà, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva, Taradell, Tona i Viladrau) vetlla per l’execució dels serveis públics de cada Ajuntament o EMD amb eficiència i qualitat. Des de la Mancomunitat també s’executa el servei de recollida d’escombraries porta a porta a Collsuspina (Moianès) i El Figaró-Montmany (Vallès Oriental).

 


 

Categories: 
Municipis: 
OsonaTona

Relacionats

Article

El Pla local de prevenció de residus de Mataró 2023-2030 inclou 16 actuacions contra el malbaratament alimentari, els productes d’un sol ús i per impulsar el residu zero, entre altres línies de treball. Les primeres accions ja estan en marxa, com promoure l’ús de bolquers reutilitzables a les escoles bressol municipals o normalitzar el fet d’anar a la compra amb recipients i bosses reutilitzables.

Article

MENTALI es va posar en marxa l’any 2017 amb l’objectiu de recuperar l’excedent alimentari  provinent de les cuines dels menjadors escolars i destinar-lo a població vulnerable mitjançant àpats nutritius i de qualitat. Des del punt de vista social, vol garantir la inclusió i promocionar la solidaritat comunitària.

Article

Al local, situat al carrer Arnald de Corcó, s'hi vendran mobles, llibres o articles de decoració, entre d'altres

Butlletí