En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2024, l'Agència de Residus de Catalunya comparteix els següents casos pràctics i eines per sensibilitzar sobre la prevenció del malbaratament alimentari.
Per promoure el coneixement i la sensibilització sobre la problemàtica del malbaratament alimentari, la Diputació de Barcelona disposa de les maletes pedagògiques "El menjar no es llença".
Set de cada deu llars espanyoles malbaraten aliments de manera habitual, segons un estudi recent de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona.
MENTALI es va posar en marxa l’any 2017 amb l’objectiu de recuperar l’excedent alimentari provinent de les cuines dels menjadors escolars i destinar-lo a població vulnerable mitjançant àpats nutritius i de qualitat. Des del punt de vista social, vol garantir la inclusió i promocionar la solidaritat comunitària.
La campanya “Fem unes festes més sostenibles” introdueix criteris de sostenibilitat i ajuda a senyalitzar punts de recollida selectiva de residus en festes i esdeveniments públics.
Mollet del Vallès és una de les candidatures catalanes que optarà al Premi Europeu de la Prevenció de Residus (EWWR) 2024 en la categoria d’Administració Pública per la seva iniciativa “Dia lliure d’envasos d’un sol ús al Mercat Municipal”.
Dins els actes de la Setmana Europa de la Prevenció de Residus, l’Ajuntament de Martorell ha presentat, aquest dimecres a la Sala Muxart del Centre Cultural, el nou Pla Local de Prevenció de Residus (PLPR) 2023-2030
Els mercats municipals de Sant Joan Despí -mercat de Les Planes i mercat del Centre- participen a la campanya Mercats Sostenibles de la Diputació de Barcelona, que consciencia a les persones usuàries dels mercats sobre la importància de reduir els envasos d’un sol ús.