“Parcs naturals sí, però amb civisme"

31/03/2021 - 13:11

La Diputació de Barcelona inicia aquesta setmana la segona fase de la campanya de sensibilització als parcs sota el lema 'Parcs naturals sí, però amb civisme' en la que hi participen personatges coneguts vinculats als diferents espais de la Xarxa de Parcs Naturals.

La campanya, que es difondrà per xarxes socials i mitjans de comunicació locals i nacionals fins a finals d’abril, està basada en missatges i recomanacions que aporten personatges coneguts com el cuiner Nandu Jubany, l’actriu Ivana Miño, el meteoròleg Francesc Mauri, l’instagramer @liliandherband, el pallasso Tortell Poltrona i l’alpinista Ferran Latorre.

La campanya 'Parcs naturals sí, però amb civisme' es va iniciar el passat mes d’octubre davant la forta afluència de visitants als espais naturals, pretén donar consells i sensibilitzar a la població en general mitjançant elements informatius com cartells i pancartes situats a les entrades dels parcs, així com elements gràfics de bones pràctiques, com aparcar en les zones habilitades, emportar-se les deixalles a casa, portar els gossos lligats, circular a velocitat permesa o contemplar la natura amb silenci, entre d’altres.

Aquest material s’ha facilitat també als diferents ajuntaments de la Xarxa de Parcs Naturals perquè el difongui i reparteixi entre els visitants i també és disponible a la web de la Xarxa de Parcs.

 


Podeu visionar alguns dels vídeos de la campanya:

Nandu Jubany https://youtu.be/FeJeUdWSKQ0

Francesc Mauri https://youtu.be/UNARBaxyV7U 

Ivana Miño https://youtu.be/EPTiRNCeDvE 

Tortell Poltrona https://youtu.be/tZb5HJuqsLc 

Liliandherband https://youtu.be/qtm0BBZppxs 

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 3. “Salut i benestar”, 13 “Acció climàtica”  i 15 “Vida terrestre”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.


 

Relacionats

Article

Les Muntanyes del Baix és un projecte en el qual 16 municipis del Baix Llobregat i el Consell Comarcal es coordinen i comparteixen estratègia i accions per la gestió de l’espai agroforestal d’aquest territori.

Article

Tarragona Turisme transforma la guia de platges en una guia, més completa, d'espais naturals. La publicació, amb 10.000 exemplars, inclou totes les platges i indicacions al plànol sobre els camins que formen part de la Xarxa de camins de Tarragona.

Article

La peça audiovisual "Reconnecta amb la natura amb els banys de bosc", és la primera activitat que es porta a terme dins del projecte "Sant Pere de Ribes, Municipi Saludable". Amb els Banys de Bosc al Parc del Garraf, es vol impulsar el binomi salut i natura en l'àmbit municipal, posant en valor la contribució fonamental de la natura en el benestar de les persones i la prevenció de la seva salut.

Butlletí