“Parcs naturals sí, però amb civisme"

31/03/2021 - 13:11

La Diputació de Barcelona inicia aquesta setmana la segona fase de la campanya de sensibilització als parcs sota el lema 'Parcs naturals sí, però amb civisme' en la que hi participen personatges coneguts vinculats als diferents espais de la Xarxa de Parcs Naturals.

La campanya, que es difondrà per xarxes socials i mitjans de comunicació locals i nacionals fins a finals d’abril, està basada en missatges i recomanacions que aporten personatges coneguts com el cuiner Nandu Jubany, l’actriu Ivana Miño, el meteoròleg Francesc Mauri, l’instagramer @liliandherband, el pallasso Tortell Poltrona i l’alpinista Ferran Latorre.

La campanya 'Parcs naturals sí, però amb civisme' es va iniciar el passat mes d’octubre davant la forta afluència de visitants als espais naturals, pretén donar consells i sensibilitzar a la població en general mitjançant elements informatius com cartells i pancartes situats a les entrades dels parcs, així com elements gràfics de bones pràctiques, com aparcar en les zones habilitades, emportar-se les deixalles a casa, portar els gossos lligats, circular a velocitat permesa o contemplar la natura amb silenci, entre d’altres.

Aquest material s’ha facilitat també als diferents ajuntaments de la Xarxa de Parcs Naturals perquè el difongui i reparteixi entre els visitants i també és disponible a la web de la Xarxa de Parcs.

 


Podeu visionar alguns dels vídeos de la campanya:

Nandu Jubany https://youtu.be/FeJeUdWSKQ0

Francesc Mauri https://youtu.be/UNARBaxyV7U 

Ivana Miño https://youtu.be/EPTiRNCeDvE 

Tortell Poltrona https://youtu.be/tZb5HJuqsLc 

Liliandherband https://youtu.be/qtm0BBZppxs 

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 3. “Salut i benestar”, 13 “Acció climàtica”  i 15 “Vida terrestre”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.


 

Relacionats

Article

Durant el mes de maig de 2021, la ciutat serà guardonada amb un grau de distinció, les Flors d'Honor, atorgat per integrants de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya i, per tal d’acompanyar aquesta distinció, l’Ajuntament ha tirat endavant una sèrie d’accions divulgatives que tenen l’objectiu de visibilitzar i posar en valor l’activitat que la ciutat genera en l’àmbit dels parcs i jardins, la natura i la sostenibilitat. 

Article

Durant el mes de març comença la campanya d’informadors al Parc Natural de Collserola, per reforçar la divulgació de les bones pràctiques i de la normativa vigent.

Article


A través del vídeo del Servei del Medi Natural i Litoral del Garraf es volen donar a conèixer els espais naturals del Garraf, posar en valor la riquesa paisatgística i mediambiental, així com explicar l’impacte dels residus i oferir algunes pautes per a la seva conservació.

Butlletí