Plantació d'arbres en antics forats de contenidors soterrats a Lleida

06/07/2024 - 12:17

L'actuació, pionera a Lleida, forma part de les obres de remodelació urbanística d'aquest carrer, a l'altura de la Plaça del Treball. La finalitat de la iniciativa és el reaprofitament i la millora de l'espai públic.

La Regidoria de Sostenibilitat ha fet, per primera vegada, una plantació d'arbrat en antics forats de contenidors soterrats, al carrer Alfred Perenya. L'actuació s'ha dut a terme en el marc de la remodelació urbanística d'aquesta via, a l'altura de la Plaça del Treball.

La regidora de Sostenibilitat i Agenda Urbana i Espai Agrari, Begoña Iglesias, ha visitat aquesta setmana els treballs, que s'han fet de forma experimental. D'aquesta manera, s'ha aconseguit un objectiu doble. D'una banda, s'han eliminat els clots que havien deixat al carrer els contenidors de l'anterior sistema de recollida d'escombraries, omplint-los de terra. De l'altra, s'ha urbanitzat i renaturalitzat la zona amb la incorporació de dos arbres nous. En concret, els arbres plantats són de l'espècie Koelreuteria paniculata.

La iniciativa ha permès el reaprofitament i la millora de l'espai públic. A més, s’ha deixat un pas a la part central perquè els veïns i veïnes puguin accedir als contenidors actuals per llençar-hi les escombraries. Des de la regidoria estudiaran si implementen aquest tipus d'actuació en altres forats similars de la ciutat.

 


 

Categories: 
Municipis: 
SegriàLleida
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Es tracta d’aus que havien patit ferides en caure del niu i que van passar per un procés de recuperació al Centre de Fauna. L’alcalde Larrosa ha visitat avui el seu retorn al medi natural i ha destacat la voluntat del govern de la Paeria de fer de Lleida una ciutat referent en polítiques ambientals.

Article
Guia per a la naturalització i plantació d’escocells de la ciutat

La Paeria de Lleida promou que la ciutadania pugui plantar flors i plantes als escocells i disposa d'un nou protocol que s’ha elaborat per a definir el procediment i els criteris a seguir per a la plantació o sembra de plantes als escocells dels arbres que hi ha als carrers de la ciutat.

Article

El municipi de la Noguera és un dels primers de Catalunya que subministra llum als veïns amb plaques solars públiques

Butlletí