Qui ha passat per aquí?

Font: Parc de Collserola

08/05/2019 - 10:12

Un investigador i una investigadora estan fent la seva feina habitual…Ssssshhh…. els seguim? Aquest és l’argument d’una nova publicació, un llibre sense paraules que explica quins animals hi ha al Parc tot seguint els rastres que deixen. Adreçat als més menuts, i també als més grans, és ideal per llegir abans i després d’una sortida a Collserola, a l’escola o en família, i per mirar una i vint vegades. El conte es complementa amb un espai web que amplia la informació present al llibre i proposa altres recursos relacionats amb la publicació.

La publicació està disponible als centres del Parc a un preu de 9,50€ i en breu també a llibreria Oryx de Barcelona.

La fauna no sempre es deixa veure fàcilment. Aquí, per detectar-ne la presència, caldrà seguir petjades, restes de menjar, plomes, caus, caques… Aquest conte sense mots dona joc per desenvolupar l’observació en detall i la concentració. Així, podem inventar nosaltres mateixos els diàlegs, imaginar com són els personatges… I també ens permet més coses, com ara parlar de la biodiversitat, que quan nosaltres no som a Collserola també hi passen coses, que les deixalles a la natura poden tenir conseqüències negatives, etc.

No hi ha gaires llibres infantils en els quals l’expressió de la natura sigui la dels nostres paisatges mediterranis, sinó que són més freqüents les obres d’origen anglosaxó, centreeuropees, etc. En aquest cas, les il·lustracions, de l’artista Eduardo Saiz, són força fidels als diferents ambients i elements de Collserola.

Un altre fet destacat del llibre és que, durant el curs 2016-2017, un seguit de persones van tenir l’amabilitat d’avaluar la primera proposta d’aquest material. A totes elles, el nostre agraïment ja des d’aquestes ratlles.

A més, des del mes gener la publicació també forma part del projecte Silent Books de la Organització no Governamental  International Board on Books for Young People (IBBY) que ha elaborat diferents col·leccions de llibres sense paraules per enviar als camp de refugiats de l’illa de Lampedusa (Itàlia).


 

Relacionats

Article

Una guia per promoure la gestió sostenible dels boscos amb la silvopastura.

Article
Guia per a promoure el binomi salut i natura en la infància, adolescència i joventut

Aquesta guia és un producte elaborat en el marc de la Taula Salut i Natura d’Infància, Adolescència i Joventut, per la Societat Catalana d’Educació Ambiental i la col·laboració de Xarxa per a la Conservació de la Natura, amb el suport del Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica. 

Article


Foc Off és un retret a les persones que cometen imprudències. És un clam per mantenir els boscos lliures d'incendis.

Butlletí