Reus Compra Responsable, el projecte de comerç local i repartiment ecològic a domicili, estrena web de venda en línia

29/11/2021 - 14:37

Reus Compra Responsable, el projecte de comerç de proximitat amb repartiment ecològic a domicili, presentat el passat mes de desembre, i que actualment compta amb seixantena d’establiments comercials adherits, inicia una nova etapa presentant el portal Reus Compra Responsable per promocionar la seva activitat i la venda en línia.

Reus Compra Responsable, el projecte de comerç de proximitat amb repartiment ecològic a domicili, presentat el passat mes de desembre, i que actualment compta amb seixantena d’establiments comercials adherits, inicia una nova etapa presentant un portal per promocionar la seva activitat i la venda en línia.

S'ha posat en marxa una una campanya de difusió amb el doble objectiu de, per una banda seguir donant a conèixer què és Reus Compra Responsable i les botigues adherides, per tal de prioritzar-les a l’hora de comprar, i d’altra per cercar nous comerços del municipi que vulguin associar-se. L’element més rellevant de la nova temporada és l’estrena del web reuscompraresponsable.cat, des del que, a banda de conèixer la filosofia del projecte, les entitats impulsores i els comerços connectats, permetrà al compra de productes en línia.

Però entre les accions de la campanya també hi ha la col·locació de tòtems publicitaris, que es poden veure des d’aquest dilluns a diversos carrers del centre, per donar visibilitat a la iniciativa. I al mateix temps, s’intensificarà la presència a les xarxes socials, a través d’Instagram i del nou perfil a Facebook. 

El servei de distribució a domicili Reus Compra Responsable es realitza a partir de la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat, i fent ús de tricicles elèctrics en el repartiment. Reus Compra Responsable, ofereix quotes bonificades pels comerços adherits, de 2,5€ el paquet, mentre que el preu de mercat del repartiment és de 5€. Al mateix temps, està fent lliuraments dins de Reus per empreses logístiques, contribuint a que l’última milla de distribució dins la ciutat es faci amb 0 emissions.

Cara la propera temporada de Nadal, un període en que s’incrementa el consum considerablement, es presentarà una guia de transformació dels comerços a criteris més sostenibles, per tal d’incentivar pràctiques responsables que incrementin la sostenibilitat del sector, afavoreixin la transició ecològica i impulsin una economia de ciutat cada cop més justa. En aquesta línia, la publicació proposarà 5 eixos de millora: el treball digne en el sector del comerç, fomentar l'economia de proximitat des del comerç, reduir els residus comercials, promoure la igualtat de gènere en aquest àmbit i potenciar l'ús d'energies renovables.

Reus Compra Responsable neix de l’aliança local entre les associacions de comerç Unió de Botiguers i el Tomb de Reus; els comerços d’economia social i solidària i el cooperativisme reusenc; la Fundació Formació i Treball, empresa del tercer sector especialitzada en distribució a domicili; l’Agència Reus Promoció i l’IMFE Mas Carandell.

Reus Compra Responsable és un dels projectes del Pla de Reactivació Econòmica i Social Reactivem Reus.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix CampReus

Relacionats

Article

Reduir, reutilitzar i reciclar és la regla d'or per a una gestió més sostenible dels residus. En aquest vídeo l'Ajuntament de Reus ens explica les iniciacives municipals per aconseguir una millor gestió dels residus.

Article

L’Ajuntament de Reus ha rebut, fins el moment, 36 sol·licituds de bonificació del 50% de descompte de l'IBI per instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica. Això suposa una potència total sol·licitada de 750 kW d’origen solar, tenint en compte que la potència mitjana dels habitatges és de 4,85 kW.

Article

Una alternativa a les compres compulsives, al consum desmesurat i als àpats excessius és possible! Tan sols cal seguir els consells i idees que ens proposen des de Barcelona + Sostenible per a gaudir d'unes festes sostenibles.

Butlletí