La publicació va ser presentada la setmana passada al CCCB, pel propi Foer, un dels millors talents de la literatura nordamericana actual, autor de les exitoses novel·les Tot està il·luminat i Tan fuerte, tan cerca..
L'autor ha declarat que de tot el que va presenciar durant dos anys en escorxadors i explotacions intensives de bestiar, i que descriu en detall al llibre, el que considera "realment horrible" és la constatació que "això és una cosa escollida, que la violència contra els animals no és accidental, sinó conscient, com ho és també la destrucció del medi ambient ".
A més, segons la seva recerca, la indústria càrnia és la responsable de bona part de l'efecte hivernacle, de desproporcionades emissions contaminants a l'aire i l'aigua i, sobretot, que els antibiòtics comencin a no fer efecte sobre els humans a causa del consum de carn hormonada.
Així doncs, Jonathan Safran Foer, un dels literats més admirats dels Estats Units, s'ha atrevit a reflexionar sobre si hi ha una manera sostenible de menjar carn, entrant en un terreny amb poc glamour, en un tema del qual la major part de la gent evita saber més del compte. No obstant, diu Foer que no és impossible trobar una manera sostenible de continuar consumint carn. La fórmula no és màgica i sí senzilla: "menjar menys carn". Però si la majoria dels habitants de la terra continuen obstinats en menjar-ne tres vegades al dia, l'assumpte és inviable, i encara pitjor ‘immoral'.