Setmana de la Natura

24/05/2022 - 21:38
Del 22 de maig, Dia Internacional de la Diversitat Biològica, al 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, celebrem la 7a edició de la Setmana de la Natura: 15 dies plens d’activitats per apropar-nos a conèixer la natura i passar a l’acció per la seva conservació.
Més de 500 activitats tindran lloc arreu de Catalunya, organitzades per biblioteques, escoles, entitats ambientals, ajuntaments, parcs naturals o empreses. La campanya es consolida com un dels majors esdeveniments d’implicació ciutadana pel medi ambient a Catalunya.

La natura és el fonament de les nostres vides: des de l’aigua que bevem, l’aire que respirem, o la vida al sòl que fa possible la nostra alimentació. Ara és en un moment clau per evitar la 6a extinció massiva d’espècies en la que ens trobem, segons la comunitat científica, i en aquest sentit, és necessària la implicació ciutadana per assegurar la salut dels ecosistemes amb els que convivim, perquè tenim #NomésUnPlaneta.

La Setmana de la Natura ens obre les portes, no només a fer activitats puntuals, sinó a conèixer organitzacions dedicades en el seu dia a dia a conservar la natura. D’aquesta manera, podrem descobrir les entitats ambientals de la nostra zona i els projectes de participació que tenen actius per poder implicar-nos durant l’any amb la conservació d’una espècie, d’un hàbitat o amb la defensa d’un espai natural.

Al web setmananatura.cat es poden cercar les diferents activitats segons el dia, la tipologia d’activitat (voluntariat, taller, xerrada, exposició, etc.), el tipus de públic (familiar, adult o especialitzat), o segons l’organitzador.

Publica les teves fotos amb el braçalet a les xarxes socials etiquetant el perfil @setmananatura i donant a conèixer l’activitat en la qual estàs participant i per què creus important passar a l’acció per la natura.

#SetmanaNatura #NomésUnPlaneta Segueix l'actualitat a @setmananatura

La Setmana de la Natura és una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), que compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de la Diputació de Barcelona.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Article

Emboscades. Dones i bosc és una proposta expositiva pretén visibilitzar el paper de les dones en la gestió dels boscos del nostre país.

Butlletí