S'obre el primer tram del nou carril bici d'igualada

02/11/2023 - 09:30

Des d’aquest divendres ja es pot circular pel tram de l’avinguda de Balmes mentre segueixen les obres en els altres trams de forma paral·lela

Des d’aquest divendres, 20 d’octubre, ja es pot circular en el primer tram del carril bici que s’està construint a Igualada que unirà la ciutat de sud a nord. Concretament, el tram que ja s’ha finalitzat és el de l’avinguda de Balmes que és on es troba el començament d’aquest carril. Les obres van iniciar-se al mes de setembre per tal d’assegurar que durant la campanya de Nadal, ja haguessin acabat.

El nou carril bici és bidireccional i estarà situat sempre a la dreta de la calçada, en sentit del trànsit. En el primer tram de l’avinguda de Balmes, el carril per la circulació de vehicles queda situat a l’esquerra. Al centre, separat per dues línies de protecció que dividiran els tres espais, s’ha creat un carril lineal d’aparcament i on s’hi ubicaran, també, els serveis com ara els contenidors o espais de càrrega i descàrrega.

 

Les obres segueixen de forma paral·lela en els altres trams

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de construcció en altres trams del carril bici, concretament en el de l’entorn del Canaletas i el Parc Central, una de les zones que connectarà el carril bici amb el polígon i el complex esportiu de Les Comes.

Les obres d’actuació del carril bici també han permès a aquesta setmana fer els treballs per fer d’un únic sentit de circulació del carrer de Capellades que ara té un sol carril, amb aparcament als dos costats separats de la via de circulació per dues franges que doten de més comoditat i protecció la via.

Les obres també segueixen entre l’Avinguda dels Països Catalans i el carrer de Salvador Espriu, una de les parts del tram final del carril que connectarà amb l’espai esportiu de Les Comes.

 

Un carril bici que uneix la ciutat de sud a nord

El nou carril bici farà una mica més d'1,5 km, que amb uns trams de 200 m connectarà la resta de carrils ja existents a la ciutat creant un carril segregat de 2,5 km. Aquesta millora soluciona una demanda de les associacions ciclistes i una necessitat detectada amb el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, connectar la ciutat de Sud a Nord, dividia en tres terrasses, amb el pendent més lleuger possible. El carril completat unirà l’escola Pia, l’escola Garcia Fossas i l’escola Maristes amb la ciutat esportiva de Les Comes; però també amb l’Hospital Universitari d’Igualada, la zona industrial de la ciutat i diferents zones comercials, de restauració i d’oci de al ciutat entre d’altres.

El projecte de construcció del carril bici compta amb un pressupost de 807.402,21 euros dels quals, 700.000,00 euros provenen del marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – Next Generation EU, amb la col·laboració del Ministeri de Sanitat, la Federació Espanyola de Municipis  i Províncies (FEMP) i la Xarxa Espanyola de Ciutats Sostenibles (RECS).

 


 

Categories: 
Municipis: 
AnoiaIgualada

Relacionats

Article

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat els projectes del nou carri bici, l’Anella Verda, la Via Blava i la recuperació d’aigua freàtica, convidat per la Federació

Article

Torna el R-Ciclajoguina, la campanya de reciclatge de joguines amb components electrònics. Va dirigida a nens i nenes d’educació primària de totes les escoles de la ciutat.​

Notícia

Protesta i bicicletada amb 400 persones a la Via Augusta de Barcelona.

Butlletí