Tarifa social del cànon de l’aigua

17/02/2022 - 12:47

El cànon de l’aigua és un impost ambiental que es paga a la factura de l’aigua i que pot suposar fins a un 40% del total del rebut de l’aigua. L’any 2011 es va crear la tarifa social del cànon de l'aigua, una bonificació adreçada als col·lectius més vulnerables i amb greus problemes econòmics.

Aquesta bonificació consisteix en bonificar en un 100% el cànon de l'aigua per a les famílies més vulnerables i que consumeixen fins a 27 m3/trimestre, que és el cas del 72% dels rebuts de l'aigua declarats a Catalunya i que no superen el primer tram del cànon de l'aigua. En cas que alguna família en situació de vulnerabilitat, superi aquest consum, la bonificació s'aplica en un 50%.

Actualment s’acullen a la tarifa social de l’aigua unes 76.000 famílies i aquesta xifra podria arribar fins a les 100.000 famílies.


Categories: 

Relacionats

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Article

Jornades de portes obertes per visitar estacions de potabilització d’aigua i dessalinització, depuradores, plantes de regeneració, i també estacions, radars i altres equipaments meteorològics. 

Butlletí