Tria bé, reciclem millor!

21/12/2021 - 16:03

S'ha posat en marxa aquest 11 de desembre de 2021, i fins a finals de mes, una nova campanya per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la recollida selectiva de residus. Amb l’eslògan “Tria bé, reciclem millor”, la campanya vol fer palès que és possible consumir de forma més sostenible escollint correctament els productes que es compren, i que és important separar bé els residus a les llars perquè facilita la recuperació dels materials que es poden reciclar.

A més, l’acció de triar bé contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. Elaborar nous productes amb materials derivats dels residus genera menys emissions de CO2 que utilitzant matèries verges de la natura. En definitiva, fer una bona separació dels residus ajuda a mantenir la circularitat dels materials, a fomentar l’economia circular.

La campanya mostra que les administracions estan impulsant sistemes eficients de recollida selectiva, entre els que destaca, per la seva eficiència, el porta a porta, en funcionament a 240 municipis catalans, i que ara comença a implantar-se a grans ciutats. Més de 130 municipis tenen previst canviar a aquest sistema en els propers anys.

Amb un cost d’uns 2 milions d’euros, “Tria bé, reciclem millor”, que  compta amb el suport dels sistemes integrats de gestió de residus ECOEMBES i ECOVIDRIO, es difondrà fins al dia 31 de desembre de 2021.

Més informació i materials de la campanya a l'enllaç.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Reduir, reutilitzar i reciclar és la regla d'or per a una gestió més sostenible dels residus. En aquest vídeo l'Ajuntament de Reus ens explica les iniciacives municipals per aconseguir una millor gestió dels residus.

Article

Lleida ha iniciat la recollida selectiva de residus porta a porta a una part dels barris de Pardinyes i Balàfia i ha posat a disposició de la ciutadania una app del porta a porta.

Notícia

S'ha centrat principalment en els municipis de menys de 500 habitants, on la gestió dels residus es realitza amb accés exclusiu en àrees tancades amb contenidors

Butlletí